Google Play Store-app

Volgens het succes van smartphones en tablet-pc's, is de markt voor mobiele apps geleidelijk aan belang gewonnen. Vandaag de dag is het grootste deel van de software in het algemeen verdeeld over de twee belangrijkste app stores in de mobiele besturingssystemen. Apple-fans zullen het vinden op iTunes voor Windows, terwijl Android-gebruikers in de Google Store momenteel Play kunnen kiezen uit een pool van 700.000 apps en games. de noodzakelijke Google Play Store-app is vooraf geïnstalleerd op de meeste Android-apparaten. Voor alle anderen, zelfs voor de ongeduldigen die willen updates onmiddellijk op Google's App Store te zien, is er de Play Store-app als APK-bestand gratis te downloaden.

Ontwikkeling van Android Market naar Play Store

Reeds in 2008 werd Google's App Store opgericht, toen nog onder de naam Market. Aangedrongen het aanbod in de eerste tijd noch uitsluitend uit gratis apps, met inbegrip van betaalde applicaties geleidelijk geïntegreerd. De betaling voor de betaalde apps zijn ook uitgebreide loop van de tijd geweest. Zodat gebruikers kunnen nu met een creditcard, in sommige landen, maar ook door PayPal - betaal de telefoonrekening betaalde apps - afhankelijk van de ISP. Het aanbod op Google's App Store is gestaag uitgebreid. Voorheen onafhankelijke platforms zoals Google Music, Google Video en Google Books zijn geïntegreerd en de Android Market in 2012 uiteindelijk omgedoopt tot Google Play Store.

Google Play Store-appMet behulp van de Google Play Store-app de hele wereld van Android apps kan worden bereikt. (Afbeelding: Google / Screenshot)

Installeer Google Play Store-app later

Op de meeste Android-smartphones, de Google Play Store-app vooraf geïnstalleerd. Als de toepassing niet is geïnstalleerd, kunt u de Google Play Store-app in APK-formaat ook downloaden en het opzetten van Google's App Store op het apparaat handmatig. APK is de afkorting voor "Android Application Package" en verwijst naar een specifiek bestandsformaat voor de distributie en installatie van apps vooral op apparaten met Android-besturingssysteem van Google. Ook updates in Google's App Store worden sneller door het APK-installatie weergegeven.

Google Play Store-app APK(Foto: Redactie / Screenshot)

Het opzetten van de Play Store APK via USB of e-mail

De Google Play Store-app is opgezet met weinig inspanning van uw smartphone. Geïnteresseerde moet eerst downloaden van de APK-bestand voor dit. Merk ook op, dat aan de telefoon, selecteert u "onbekende bron" is ingeschakeld. De bijbehorende haak kan van Android 4.0 in "Settings - beveiliging" in te stellen. Vervolgens kan de APK worden overgedragen, bijvoorbeeld via e-mail of een USB-kabel aan op uw smartphone. U kan het direct downloaden van de Smartphone is mogelijk.

Google Play Store-app-instellingenAfbeelding: Redactie / Screenshot)

map
Adblock
detector