SSDlife Gratis volop in flash-geheugen een health check. De freeware geeft informatie over de toestand van de schijf en interpoleert de verwachte levensduur van solid state drives.

Controleer de gezondheid van de SSD's: SSDlife Download

SSD's imponeren met een hoge overdrachtssnelheden bij zeer korte toegangstijd. Ze blijken ook veel minder gevoelig voor fouten en zo duurzaam dan conventionele magnetische harde schijven zijn. Toch solid state drives hebben een beperkte levensduur. In het verleden, de gebruikers maakte vooral bezorgd over de snelle SSD's op MLC basis. De gratis SSDlife Gratis leest de SMART parameters van het flashgeheugen. Op deze manier kan de freeware onthult details over de huidige stand van het volume en berekent het minimum leven. De freeware is een punt waarde voor de huidige gezondheidstoestand van de harde schijf en ook helpen om kritische waarden tijdig te identificeren en om tegenmaatregelen te initiëren.

SSDlife downloaden

SSDlife Gratis controleert SSD's aan de tand. Volgens de fabrikant, de freeware werkt op de markt beschikbaar solid state drives met vrijwel alle.

Beperkingen van SSDlife Gratis

In de betaalde Pro-versie kan automatisch testen op regelmatige tijdstippen uit te voeren.