Google Translate

Google Translate

Android-apps, zijn er dertien in een dozijn. Veel van deze zijn soms meer, soms minder nuttig voor de massa. de Google Translate-app hier is zeker een uitzondering met zijn uitgebreide gebruikswaarde, vooral wanneer ze reizen – die al vloeiend tientallen talen spreekt? De omslachtige bladeren in woordenboeken gehoord met deze app tot het verleden.

Google Translate app vertaalt gesproken zinnen

De Google Translate-app voor smartphones of tablet computers met het Android-besturingssysteem is al sinds het jaar 2010. Het bijzondere aan deze app: met het kan zijn, onder andere, ook sms-berichten en te vertalen naar de telefoon gesproken teksten. Daarnaast is de app vertaalt handgeschreven teksten, evenals foto’s ingebed tekst, die vooral handig op vakantie zou moeten zijn voor het restaurant bezoeken. Een internetverbinding is niet absoluut noodzakelijk is voor het gebruik. De app werkt ook offline.

Google Translate-app

introduceerde vertaaldienst van Google in 2006

De vertaling software Google Translate werd geïntroduceerd in 2006, met de service in de eerste keer alleen in het Arabisch vertaald. In tegenstelling tot de taalkundig gerichte methode van automatische vertaling door Google Translator is gebaseerd (en dus ook de Google Translate app) op een statistische basis, binnen het vakgebied van de machine vertaaldiensten. Deze af en veroorzaakte nogal vreemd vertalingen, maar kwaliteit van de vertaling varieert van zeer veel voor een ruwe begrip vreemde taal content.

Google Translate app voorbeelden

Translation software van Google spreekt 80 talen

Sinds de introductie is de software verder ontwikkeld. ondertussen domineert de Translate-app van Google 80 talen. Meer zal worden toegevoegd. Echter: De vertaling van twee niet-Engels talen, de ingevoerde tekst wordt eerst vertaald in het Engels en vervolgens in de brontaal omdat Google een woordenschat tussen alle talen die niet veroorzaakt. Dit resulteert in een aantal talen tot minder goede resultaten. In het algemeen echter, de vertalingen zijn voor een basaal bekend meer dan voldoende.

Google Translate app Woordenboek

Betrouwbare vertaler app met handige extra functies Of het Frans, Italiaans, Pools, Portugees of Arabisch en minder bekende natuurlijke talen zoals het Galicisch, Vietnamese en IJslands – de Translate-app overheerst alles. Met ongeveer 80 talen, het is waarschijnlijk een van de meest uitgebreide vrije vertaling apps voor Android-smartphones die momenteel op de markt. En het beste deel: De applicatie is helemaal gratis. Natuurlijk kan de kwaliteit van de vertalingen geen gelijke tred te houden met het vertalen teksten door mensenhanden. vertaalde de app gedichten zijn meer van een grijze. Maar voor de Google Translate app waarschijnlijk niet gemaakt, maar eerder een ruwe begrip van teksten in vreemde talen. En in dit gebied, het gebruik blijkt zeer nuttig zijn in veel situaties waarin men komt met niet-Duitse teksten in aanraking komen, zoals bij het reizen te zijn. De app is geïnstalleerd in een mum van tijd en scoort met intuïtieve bediening evenals tal van functies, zoals de vertaling van SMS-berichten.

map