Een chantage Trojans medio mei 2017 veroorzaakte wereldwijd opschudding en oudere Windows-systemen verlamd. met de Wanna Cry noodsituatie patch downloaden kunnen computers te beschermen tegen ransomware.

Wanna Cry noodpatch downloaden sluit gap

In een mum van tijd hackers in staat waren om met de Trojan "Wanna Cry" uitgegroeid tot de wereld van de gegevens van honderdduizenden computers en deze blokkeren - te eisen pas na een losgeld in de vorm van Bitcoins. Individuen waren oudere Windows-versies die niet meer of slechts zelden security patches. Het punt: Een reeds bekende kwetsbaarheid, die niet meer bestaat in Windows 10 Daarom getroffen pc's met de besturingssystemen Windows 8.1 zijn.

Wanna Cry noodsituatie patch downloadenDe Wanna Cry noodpatch downloaden beschermt Windows XP, Server 2003 en 8 voor de chantage Trojans. (Foto: pixabay / Redactie)

De fatale: Talloze computers, ook van degenen die aan overheidsinstellingen, bedrijven en ziekenhuizen, zijn nog steeds actief met de oude, niet langer ondersteunde versies van Windows. Om deze reden, verwerkende bedrijven en de Duitse spoorwegen en grote nutsbedrijven werden beïnvloed door de cyber-aanval. En je heel berekenen met andere, soortgelijke aanvallen.

Microsoft heeft in antwoord op de aanval dan ook een Wanna Cry noodpatch download is beschikbaar die kunnen op normaal niet langer geupdateten computers worden geïnstalleerd. De patch genaamd KB4012598 zorgt er dus voor, naast Windows Windows XP en Windows Server 2003 ook uit de 8e

installeert beveiligingspatch nu

Alle drie versies had een beveiligingsupdate maart 2017 waarin de kritische gap "Eeuwige Blauwe" moeten sluiten niet ontvangen. Dat hackers voordeel hiervan zou nemen, was dan ook slechts een kwestie van tijd.

Bedrijven nog steeds werken met een van deze versies moet nu snel handelen om de gegevens te beveiligen en het downloaden van de patch en installeer deze op de computer. Omdat deskundigen verwachten dat de Wanna Cry aanval niet de laatste in zijn soort kunnen zijn.

Nadere informatie over de Trojanen gevonden hier: hacker aanval op Windows: Wanna Cry zet computer lame

En hier vindt u extra tips over hoe je jezelf kunt beschermen tegen malware:

* [Alternatieven voor Windows 10 antivirusprogramma] (https://www.freeware.de/windows-10/tipp/alternativen-zum-windows-10-antivirus-programm/)* [PC virus te verwijderen: Eerste hulp bij malware Alarm] (https://www.freeware.de/windows-10/tipp/pc-virus-entfernen-erste-hilfe-bei-malware-alarm/)