Let op: WhatsApp spam vermomd als groeps-chat! 2023

Let op: WhatsApp spam vermomd als groeps-chat!

Onlangs, in toenemende mate vervelend WhatsApp spam in omloop die zijn vermomd als groep chats. Nu meer en ontmaskeren vervelende spammers! Eigenaren van smartphones WhatsApp kunnen downloaden voor Android en krijg een wijdverspreide Messenger op hun mobiele apparaat. Chat nonstop – individueel als in groep chats. Helaas hebben nu spammers ontdekte de populaire communicatie-instrument op zich.

WhatsApp spam is gebaseerd op een groeps-chat round

Onlangs hebben enkele gebruikers van de Boodschappers ontvangen verhoogde uitnodigingen voor groeps-chat. Vaak is het onduidelijk hoe de spammer om uw telefoonnummer is gekomen, omdat deze groepen worden gerechtvaardigd door onbekende en hebben vaak een groot aantal deelnemers. De naam van het gesprek is soms misleidend in anderen, het zorgt voor nieuwsgierigheid en stimuleert lezen.

WhatsApp spam groeps-chatJe hebt vervelende spam als WhatsApp groep ontdekt? Dit kunt u doen. (Afbeelding: Screenshot WhatsApp / Redactie)

Het doel van de groepen of advertenties is niet altijd meteen duidelijk. Soms is een verwante link of de reclame-bericht wordt verzonden in WhatsApp kettingbrief verborgen in de spam-groep. De spam vaak dient uitsluitend het vermaak van de organisatoren, die graag om berichten te verspreiden diepzinnige en willen gewoon een plezier met vrienden en vreemden toe te staan. Ontvangers van dergelijke uitnodigingen moet de groep onmiddellijk te verlaten en blokkeren de afzender. Helaas, WhatsApp niet toe dat preventieve blokkering alle onbekende contacten die niet in het adresboek.

  veranderen zijn WhatsApp profiel foto Insert & Contact Foto's

WhatsApp spam groepen leveren gegevens lekken

Wat sommige jokers beschouwd als onschuldige grap is voor de echte spammers een groot succes, omdat de groeps-chat, de telefoonnummers van alle deelnemers zichtbaar zijn. Ook oud-leden van de groep kan worden in de chatgeschiedenis dankzij de melding “XY heeft de groep verlaten” spoor. Wie heeft al uitgenodigd om een ​​dubieuze groep rekening mee te houden dankzij een sneeuwbal effect met meer WhatsApp spam.

vertrekken WhatsApp spam groeps-chat(Afbeelding: Screenshot WhatsApp / Redactie)

Spam: Van e-mail via SMS naar WhatsApp

Hij bestaat zolang het Internet – digitale spam. Het vervelende reclame gemaakt met dubieuze aanbiedingen voor een grote e-mail mailboxen die kunnen filteren de vervelende advertenties tot meer en betere algoritmen en verbannen uit de map input. Met de toename van het aantal mobiele telefoons, werd er vervolgens overladen spam sms-berichten tot ze naar voren zijn gebracht door middel van juridische beslissing een grendel. Nu is de mobiele boodschapper van het bevorderen van twijfelachtige reclame lijkt te dienen. Met meer dan 700 miljoen gebruikers van de communicatiedienst is een waardevolle speeltuin voor masse gestuurd aanbiedingen.

Spam begon als WhatsApp kettingbrief

Voorheen werden spammers beperkt tot massa-berichten. In WhatsApp kettingbrief werd verwezen naar een link naar de sweepstakes. Ontvangers moeten deze boodschap betrekking op alle rekeningen in het adresboek met het oog op het bezit komen van het zogenaamd aantrekkelijke prijs te krijgen. Als alternatief werden afzonderlijke berichten verzonden en masse met gekopieerde aanbod. In de meeste gevallen worden de goedkope producten van het merk aangeprezen als frequente aandrang onbekende schoonheden op het gesprek.

  Wat is eigenlijk bij WhatsApp Web online status?

WhatsApp spam groeps-chat call(Afbeelding: Screenshot WhatsApp / Redactie)

Het einde van 2014, heeft de dienst aangekondigd rekening uitsluitingen tegen WhatsApp doorgaan spammers. Nu, de groep in plaats daarvan uitnodigingen massaal gekopieerd berichten worden aan individuele gebruikers gestuurd naar de kettingbrief regeling te omzeilen.

map