Fast-kronkelende stormen, lawines, overstromingen en hittegolven - het ministerie Beierse wil haar burgers met de milieuvriendelijke info app waarschuwen voor deze gevaren. De gebruiker kan verschillende locaties en de risico's waar ze willen op de hoogte te selecteren.

milieuvriendelijke info app: tijdig waarschuwen voor de gevaren

Het Ministerie van Milieu reageert op de klimaatverandering, die nu al echt is geworden, aldus de minister van Milieu Ulrike Scharf, ook in Beieren. Terugkijkend op de afgelopen 15 jaar, werd Beieren getroffen door vier overstromingen. Toegevoegd aan dit is het andere uiterste: Dus de sterkste droogte werd voor 40 jaar in Neder-Franken dit jaar.Deze en soortgelijke incidenten hebben de Beierse deelstaatregering om te verhuizen naar een waarschuwing app te ontwikkelen. Dit gebeurde in samenwerking met het Ministerie van Milieu en de Duitse Weather Service (DWD). De aanvraag moet voor vroegtijdige waarschuwing van de verschillende gevaren voor het milieu en dus op lange termijn helpen om levens te redden te bieden.

milieuvriendelijke info app

De app is vernoemd milieuvriendelijke informatie en is beschikbaar voor iOS en Android. De aangeboden download is milieuvriendelijk info Android-applicatie die op apparaten met Android versie 4.1 kan worden geïnstalleerd.

Instelmogelijkheden in het milieuvriendelijke info Android-applicatie

De gebruiker kan drie verschillende locaties die in de app voor hen relevante eerst definiëren. Dit kan op de volgende locaties, bijvoorbeeld: de woonplaats, de plaats van het werk op zijn eigen of partner en de plaats waar de school van de kinderen ligt.

Vervolgens geeft de gebruiker aan welke risico's ze willen worden gewaarschuwd. In de app, onder andere, de volgende risico's zijn inbegrepen:

  • overstroming
  • zware onweersbuien
  • ozon grenswaarden worden overschreden
  • hagelbui
  • lawines
  • hittegolven

Bovendien kan men informatie over de huidige milieu-informatie te verkrijgen. Bijvoorbeeld, kunnen luchtkwaliteit, bosbranden of stuifmeel in het milieu info app worden gelezen. Gebruikers kunnen het weer en de ecologische situatie op elke gewenste locatie in Beieren spontaan te controleren. Hiervoor app trekt vervolgens de GPS-gegevens van de gebruiker en geeft actuele gegevens.

milieuvriendelijke info brandrisico app

App mislukt wanneer zwaar weer alert

Zijn de plaatsen en de risico's geselecteerd, de app is in staat om te reageren in het geval van de zaak. Het stuurt de gebruiker een bericht op de smartphone wanneer er een storm dreigt of iets dergelijks. Daarnaast verschijnen op het startscherm van de app waarschuwingen.

Het ontwerp van de app blijft ook nog vrij eenvoudig en goed gestructureerd -, zodat gebruikers uw weg te vinden. De graphics worden ook getoond een groot gebied en dus gemakkelijk herkenbaar.