WhatsApp spraakinvoer in staat dicteren & Teksten 2023

WhatsApp spraakinvoer in staat dicteren & Teksten

dankzij de WhatsApp spraakinvoer dicteren berichten: We laten zien hoe de functie te activeren en kunnen chatten handiger in de toekomst. Hier zijn de stap-voor-stap instructies!

ontving een belangrijke WhatsApp-bericht en je handen vol? Hoe handig zou nu de mogelijkheid om de boodschap gewoon dicteren? Helaas heeft het populaire Messenger niet bieden deze optie. Er is maar één oplossing: De download van de Google-toetsenbord voor Android.

WhatsApp spraakinvoer dankzij Google-toetsenbord

Het toetsenbord van Google is één van de beste toetsenborden voor Android-apparaten. Na het downloaden van de app-gebruikers zijn talrijke functies voor beschikkingen die tekstinvoer op smartphone en tablet aanzienlijk vergemakkelijken. Onder andere tool met een spraakinvoer scores.

Het vastgestelde Google-toetsenbord standaard toetsenbord: Stap 1

Na het downloaden en installeren van de app, het toetsenbord moet worden ingesteld als de standaard app. Er zijn twee opties:

  1. Op de applicatie zelf, krijg je te klikken op het pictogram en door het volgen van de aanwijzingen in de betreffende menu. Na de basisinstellingen kunt u de toepassing als een standaard toetsenbord te definiëren.
  2. kan ook worden ingesteld in de systeeminstellingen van je Android-apparaat, dat het toetsenbord wordt standaard gebruikt. In het algemeen is deze optie in het kader van de algemene instellingen en hier in menutaal en toetsenbord.

Stap 2: Bel de WhatsApp spraakinvoer

Na kan in bijna alle boodschappers berichten schrijven via dictee. WhatsApp voor spraakinvoer alleen de kleine microfoon moet worden aangeboord in aanvulling op de voorgestelde woorden. Nu kunt u de gewenste boodschap aan de smartphone spreken. Wilt u een korte denkpauze nemen of werd onderbroken door een nieuw nummer kunt pauzeren de spraakinvoer met een tik op het grijze veld. Terugkerende tip wordt geactiveerd. Om een ​​verkeerd begrepen woord verwijderen, moet alleen de pijl worden geselecteerd aan de linkerzijde en de term verdwijnt uit het veld bericht. is het zo-gegenereerd bericht ingediend zoals gebruikelijk door te klikken op de pijl rechts van het tekstvak.

  WhatsApp spraakinvoer in staat dicteren & Teksten

WhatsApp spraakinvoerDankzij WhatsApp voice input om berichten te kunnen gewoon dicteren. (Screenshot: WhatsApp Inc./Redaktion)

Nog meer mogelijkheden om de Google-toetsenbord

Maar de spraakinvoer voor diverse messenger is niet het enige kenmerk dat het toetsenbord kan overtuigen. Naast tal van lay-outs die ook klantgericht zijn, kunnen veel invoeropties worden aangepast aan de persoonlijke wensen. Berichten kunnen worden gepersonaliseerd met swipe, dus vul via swipe gebaren, die aanzienlijk sneller teksten toegestaan. De woordherkenning werkt goed en zelfs voorstellen voor de volgende termijn zal worden weergegeven. Daarnaast worden opnieuw worden ingevoerd woorden automatisch toegevoegd aan het woordenboek en lijken na de suggestie strip. Zelfs overeenkomen emojis stelt toetsenbord. Een ander hoogtepunt is dat de individueel gedefinieerde instellingen en het woordenboek kan worden gesynchroniseerd met andere apparaten. Zodat het toetsenbord is eigenlijk een van de beste toepassingen die momenteel bestaan ​​in dit gebied voor Android.

map