Windows 10: Grafische kaart wordt niet herkend: wat te doen?

Windows 10: Grafische kaart wordt niet herkend: wat te doen?

Een probleem dat bij veel gebruikers van het nieuwe besturingssysteem zich voordoet: Windows 10: Grafische kaart wordt niet herkend. Er zijn twee mogelijke oorzaken. Leer hoe om deze fouten te corrigeren!

Na het downloaden van Windows 10 en de overstap naar het nieuwe besturingssysteem, veel gebruikers hebben te maken met kleine en grote migratieproblemen. Velen klagen dat Windows 10 problemen met hun grafische kaart zou hebben. De een kan een driver te installeren, in andere gevallen niet wordt weergegeven in Apparaatbeheer.

Windows 10 grafische kaart wordt niet herkend

Oorzaken Windows 10 videokaart wordt niet herkend

Als er 10 problemen met de grafische kaart plaatsvinden onder Windows, die kan verschillende oorzaken hebben. Als de kaart niet wordt herkend, het probleem is meestal de grafische driver die niet up-to-date. Verouderde drivers veroorzaken vaak de gebruiker het bericht “Device driver niet kon vinden compatibele grafische hardware” wordt weergegeven.

Er is een tweede reden dat leidt tot deze problemen: de PCI wortel poort. De foutmeldingen zijn vergelijkbaar in dit geval. Windows geeft aan dat de PCI Express standaard poort niet kan worden gestart of dat er niet voldoende middelen beschikbaar zijn.

te lossen probleem met verouderde drivers

Windows 10, grafische kaart wordt niet herkend – dat is niet getoond? Dan is de eerste stap moet zijn om de stuurprogramma’s voor de videokaart bij te werken. Wie maakt gebruik van grafische kaarten van Nvidia, moet worden gedownload van de website van de fabrikant voor de nieuwste driver. Hetzelfde geldt voor de gebruikers van AMD en andere grafische kaarten. Daarom moet het probleem worden verholpen.

Videokaarten problemen door PCI Express wortel haven

De grafische kaart wordt niet getoond als de oorzaak ligt bij de PCI Express wortel poort. Het kan zelfs worden opgelost, zelfs sneller dan de verouderde stuurprogramma’s. Wanneer de gebruiker “Voor dit apparaat zijn niet genoeg middelen beschikbaar zijn”, de foutmelding, mag het alleen als volgt te werk:

Windows 10: Grafische kaart wordt niet herkend PCI wortel haven

  • Eerst moet de gebruiker exploiteert een rechtermuisknop op het pictogram van Windows in de linkerbenedenhoek. Het opent een menu met verschillende opties.
  • In de centrale regio, is er de optie prompt (beheerder) geselecteerd door de gebruiker.
  • De prompt is nu open. De gebruiker draagt ​​er de volgende opdracht: * bcdedit / set PCIexpress forcedisable *.

Windows 10: Grafische kaart wordt niet herkend Command Prompt

  • Ten slotte wordt de computer opnieuw opgestart. Het probleem van de “Windows 10 grafische kaart wordt niet herkend” moet worden opgelost.

Probleem met grafische kaart blijft?

Moet niet hebben geleid tot het doel van de eerste twee oplossingen en de grafische kaart is nog steeds niet herkend, kan de gebruiker andere opties proberen:

  • Windows volledig afsluiten en opnieuw opstarten 10. Onder bepaalde omstandigheden, dit helpt omdat het systeem informatie te herlezen.
  • De gebruiker moet controleren of de onboard-kaart is ingeschakeld. Als dat zo is, kan helpen deactivering. Dit wordt gedaan in het systeem-BIOS. Is het geopend vanuit het Start-menu – Instellingen – Update & Recovery.
  • Misschien, wordt niet weergegeven de grafische kaart in Windows 10 omdat het alleen wordt verborgen. In dit geval is de gebruiker opent de Device Manager en klik op de View Verborgen apparaten weergeven.

Windows 10: Grafische kaart wordt niet herkend Device Manager

map