Controleer harde schijf met Windows chkdsk

Controleer harde schijf met Windows chkdsk

Als 10 download kunt u geen toegang tot een harde schijf voor Windows, is in de eerste plaats vrede aangekondigd. die de check disk willen de functie on-board kan chkdsk gebruiken.

Controleer schijf voordat chdsk

kan voor de Disk Utility chkdsk krijgen om te werken, moet het eerst worden van welke partitie daadwerkelijk bereidt de huidige problemen bepaald. Als gebruikers al weten welke zijn dat, kunnen ze direct gaan om te controleren met chkdsk. Maar vooral wanneer Windows start niet op en je bent alleen opereert vanuit de Recovery Console, een eerste verkenning door de Windows-functie diskpart gehecht.

Let op: Om een ​​opdracht op de opdrachtregel uit te voeren, moet deze worden ingevoerd en vervolgens bevestigd door op Enter te drukken.

check diskControleer harde schijf met Windows chkdsk: Wij laten u zien hoe het werkt! (Foto: editorial)

  • Eerst wordt de command line met adminrechten gebeld en diskpart getypt. Nadat het hulpprogramma is gelanceerd, moet list disk worden ingevoerd.

  • diskpart geeft nu de beschikbare schijven. Het is belangrijk dat er achter alle inschrijvingen mogelijk de status "online" vermeld.

Harde schijf controlerendiskpart worden de beschikbare schijven. (Foto: editorial)

  • In dit geval wordt aangenomen dat de problematische tussenschot systeempartitie en C: schijf bevat. Hier eerste diskpart met "afrit" gestopt en vervolgens de opdracht vol c: ingevoerd. De systeeminformatie geen foutmelding en groen licht om te controleren voor harde schijf met chkdsk.

Foutcontrole en data recovery met chkdsk

de Problemen met Windows chkdsk kan nu beginnen.

  • Op de command line is in de eerste chkdsk /? ingevoerd. Vooral onervaren gebruikers worden aangemoedigd om de beschikbare opdrachten alleen bekijken. de parameters / f en / r zijn bijzonder belangrijk omdat ze de fouten en slechte sectoren op de schijf te repareren en te herstellen leesbare gegevens.

chkdsk check diskMet / f en / r fouten en defecte sectoren worden vastgesteld. (Foto: editorial)

  • Hier wordt de volgende opdracht uitgevoerd: chkdsk c: / f / r (: Moet indien nodig, om de juiste namen drive, de stationsletter C worden aangepast). Aangezien in dit geval de systeempartitie worden gecontroleerd en het is vergrendeld, kan Windows ze te scannen na de herstart. Bevestiging zal worden door het invoeren j.

  • De herstart gebeurt en het resultaat van chkdsk verschijnt.

Als de schijf opnieuw toegankelijk zijn, het veiligstellen van de belangrijkste gegevens op een andere schijf wordt sterk aanbevolen voordat u doorgaat met de zorgen harde schijf. De harde schijf controle is mogelijk met een speciale harde schijf diagnose.

chkdsk voor professionals – gegaan HDD problemen op de grond

Als chkdsk geen vrucht draagt, is het tijd voor echte professionals. In een apart artikel, geven we een overzicht van de meest belangrijke diagnostische programma’s om fabrikanten waarmee u de harde schijf kunt controleren. Informeren over de gezondheid van de schijf en bekijk het in de diepte aan de tand.

De drive werkt nog steeds niet? Er is een speciale schijf tool die ernstige problemen kunnen elimineren.

Blijven hier: controleer harde schijven met speciaal gereedschap

map