Hoeveel RAM heeft mijn PC? Dus uit te vinden uw's!

Hoeveel RAM heeft mijn PC? Dus uit te vinden uw’s!

Hoeveel RAM heeft mijn PC? Ten laatste, als je van plan bent een grote software-aankoop, dan dient u vooraf te controleren of voldoende geheugen beschikbaar is. Hier kom je erachter waar je moet zien!

Vooral als uw plannen met Windows om uw systeem up-to-date 10 download te brengen, moet u de hardware informatie te controleren.

Hoeveel RAM heeft mijn PCHoeveel RAM heeft mijn PC? Zo kom je erachter! (Foto: pixabay / Redactie)

Hoeveel RAM heeft mijn PC? Dus kom naar de info!

Allereerst moet worden gedifferentieerd tussen verbautem RAM (punt 1) en geheugen (punt 2).

1. Wat is het interne geheugen?

Op de vraag hoeveel RAM-geheugen van de pc is geïnstalleerd te verduidelijken, kunt u een beroep doen op Windows dit pad:

  1. controle Panel
  2. Systeem en beveiliging
  3. systeem

Hier kunt u vinden op het punt geïnstalleerd geheugen de gezochte indicatie. Maar dat helpt je niet als je wilt weten hoeveel capaciteiten zijn nog steeds beschikbaar.

Hoeveel RAM-geheugen geïnstalleerd is mijn pcHier kunt u zien hoeveel RAM-geheugen is geïnstalleerd. (Screenshot: Redactie)

2. Laat het beschikbare geheugen

Als je jezelf afvragen: “Hoeveel RAM heeft mijn PC nog beschikbaar?”, Opent u eerst de Task Manager met de daden Ctrl + Alt + Delete, en naar aanleiding van de optie prestaties. Hier wordt het geheugen opgesplitst in gebruikte en beschikbaar. Weergegeven op de Task Manager permanent op volle capaciteit van het geheugen, moet u overwegen in aanmerking.

Hoeveel RAM heeft mijn PC gratisHier kunt u zien hoeveel RAM-geheugen nog beschikbaar is. (Screenshot: Redactie)

Hoeveel vrij geheugen optimaal is?

Wie nu denkt over het upgraden van het geheugen, moet eerst deze cijfers in het achterhoofd, omdat het RAM-geheugen u nodig hebt, hangt grotendeels af van de geïnstalleerde besturingssysteem:

  • Tot Windows XP: 1 GB
  • Windows 7.8: 2 GB
  • Windows 10: 8 GB (voor resource-intensieve software, zoals video-editing tools 16GB)

Op basis van deze gegevens kan worden vastgesteld of het geheugen nog voldoende of moet beter eenvoudig worden ingebouwd.

Kan ik zelf een upgrade van mijn RAM-geheugen?

Je moet de vraag: “Hoeveel RAM heeft mijn PC?” Met – dan moet je upgraden “Zeker niet genoeg!”. Om erachter te komen wat voor soort RAM-geheugen moet worden aangeschaft en of er een vrije ruimte beschikbaar is, moet je pick-up de download CPU-Z. De gratis software is een standaard tool voor de PC-analyse. Onder het item SPD alle relevante informatie vindt u op om het geheugen te upgraden:

  • Onder de sleuven bezette en onbezette opslagplaatsen ligt (hier is een kast met geen ingang, is ook een vrij slot ter beschikking, waardoor het geheugen kan worden uitgebreid)
  • Onder een slot met items kunnen ook alle informatie om het juiste type geheugen kunt selecteren. Design zijn hier van belang (zoals op de foto DDR3) en de waarde onder Max bandbreedte. Met deze informatie zal u de juiste extensie snel te vinden.

Hoeveel RAM heeft mijn PC ExpansionCPU-Z toont alle belangrijke informatie uit te breiden zonder problemen RAM. (Screenshot: Redactie)

map