De harde schijf defragmenteren Windows 10

Af en toe moet de harde schijf defragmenteren. Windows 10 maakt in de regel elke week. Echter, iedereen die wil zijn schijf handmatig te optimaliseren, hier leren hoe het te doen!

Nadat Windows 10 Download en in het bijzonder in het geval van een upgrade, kan het nuttig zijn om gefragmenteerde schijf te optimaliseren. De zogenaamde defragmenteren van de bestanden op de harde schijf of het station worden herschikt. Het resultaat: het systeem kan beter toegang tot bestanden en is sneller. Het principe kan niet alleen gebruikt worden voor de PC, maar voor bijvoorbeeld externe schijf.

Defragmenteren: Windows 10 manieren om te optimaliseren

In Windows 10, zijn er twee varianten van een defragmentatie uit te voeren. Wij bieden zowel mogelijkheden stap voor stap en uitleggen wat instelmogelijkheden biedt zelfs de optimalisering van aandrijvingen:

Optie 1: defragmentatie via File Explorer

In onze eerste variant, eerst de file explorer moet worden geopend. Het kan worden gevonden verstopt achter het mappictogram in de taakbalk.

defragmenteren Windows 10De harde schijf defragmenteren Windows 10 met de File Explorer. (Screenshot: Microsoft Corporation / Redactie)

In de volgende stap, selecteert u Deze PC must (in oudere versies van de zogenaamde werkplek was) genoemd te worden. Hier beide mappen en apparaten en stations worden weergegeven. In de bovenste menubalk is er de instructie beheren. Als u dit selecteert, wordt een pop-up venster aanbod onder andere mogelijkheden ook het optimaliseren van de optie verschijnt.

defragmenteren Windows 10-pcDe select Deze PC optie leidt tot het doel. (Screenshot: Microsoft Corporation / Redactie)

Door op een nieuwe tab te klikken wordt geopend kan worden gekozen, welk station u wilt defragmenteren. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om alleen het juiste station te controleren. Door te klikken op het optimaliseren defragmentatie voor het geselecteerde station wordt gestart.

defragmenteren Windows 10 menu Het menu, wat leidt tot defragmenteren. (Screenshot: Microsoft Corporation / Redactie)

Optie 2: defragmentatie via command line

De tweede variant is net zo snel als de eerste. Hiervoor moet de Windows-toets en de letter r tegelijk worden ingedrukt. Deze toetsencombinatie aan de opdrachtregel te openen. Nu defragmenteren in Windows 10, is de opdracht: dfrgui ingevoerd en bevestigd met OK. Dit opent hetzelfde menu als bij de eerste variant en defragmentatie kan worden uitgevoerd op analoge bovenstaande beschrijving.

defragmenteren Windows 10 command lineDefragmenteren op de opdrachtregel. (Screenshot: Microsoft Corporation / Redactie)

geplande verbeteringen

Normaal gesproken, een handleiding defrag onder Windows 10 is niet nodig. Het besturingssysteem optimaliseert automatisch de PC in het weekbedrijf. Degenen die willen kunnen deze cyclus te verkorten; uitbreiden of off geplande verbeteringen volledig. Als alternatief kan een dagelijkse wekelijkse of maandelijkse cyclus worden geselecteerd. De wens om schijven te defragmenteren kan hier worden ingesteld. Als u de verzorging schema te openen kan ook onder het menu-item drives optimaliseren worden bepaald of er nieuwe schijven automatisch worden geoptimaliseerd. Wie wil er niet om de standaard te accepteren, kan gewoon de juiste optie uitvinken en klik op OK hier.

map