Spotify locatie: het uitbesteden van gegevens op SD-kaart

Als de smartphone goed willen gebruiken en het gebeurt soms: Het geheugen is vol. Een beetje remedie het ook mag zijn, de Spotify locatie wijzigen en besteden gegevens van de app op de externe SD-kaart. Dankzij nieuwe functies, het downloaden van de Spotify app is absoluut de moeite waard. Hoe dit werkt voor Android-apparaten, zullen we hier onthullen.

Locatie wijzigen Spotify voor offline Titel

Android-gebruikers krijgen de gelegenheid om hun offline titel op te slaan op de SD-kaart, niet naar het interne geheugen te claimen. Dit is handig vooral voor gebruikers die graag van deze gelegenheid gebruik maken als gevolg van de beperkte offline mobiele data of slechte internetverbinding. Voorwaarde hiervoor is een apparaat dat de SD-kaart mogelijk maakt.

Spotify locatieneemt te veel geheugen? Dit kan te wijten zijn aan Spotify locatie - met name op gedownload offline titels. Dit kan echter gemakkelijk vast te stellen. (Foto's: pixabay / Redactie / screenshots)

Voordat men start gaat met het zijn off-track over te dragen op de SD-kaart, maar je moet ervoor zorgen dat ten minste 1 GB vrije ruimte op de kaart aanwezig is. Omdat dit niet zo is, is de optie niet eens weergegeven. Iedereen die zich afvraagt ​​waarom zijn SD-compatibele Android-smartphone niet in staat is om de gegevens extern op te slaan, het is waarschijnlijk te wijten.

duw gegevens SD

Is alles klaar is, ga je als volgt:

  1. Open Spotify en de bibliotheek tap (bevindt zich rechtsonder).
  2. In de bibliotheek een versnelling verschijnt bovenaan op dit moment. Deze kraan om instellingen in te voeren.
  3. scroll naar beneden om de invoer * Storage en selecteer het.
  4. Hier zijn de twee opties voor de locatie Spotify wordt nu weergegeven: "Device memory" en "SD-kaart". Zodra de SD-kaart is geselecteerd, kan de gebruiker tikt u op OK.

Spotify locatie SD-kaartOp het gebied van het geheugen, kan de locatie van de offline gegevens worden geselecteerd.

Onmiddellijk uit te voeren de offline titels - inclusief de nieuw toegevoegde - direct naar het externe geheugen. De transmissie kan een paar minuten duren, afhankelijk van hoeveel titels zijn in de offline bibliotheek. Spotify kunnen blijven al te gebruiken zonder problemen tijdens deze transfer. Na de overdracht is voltooid, wordt de dienst begint pas kort nieuw, dus het gaat om een ​​korte onderbreking.

Let op: Heeft u de mogelijkheid om via het mobiele netwerk (te vinden in de instellingen) geactiveerd te downloaden, zodat je een hele brok datavolume veel kan opofferen - afhankelijk van het aantal offline titels die u 'downloads. De reeds opgeslagen zijn niet, ze zijn alleen verzonden vanuit het interne naar het externe geheugen. Echter, om uw nieuwe nummers aan te vullen voor offline selectie, kunnen ze net zo worden gedownload via de mobiele data. Schakel uw cookies, zal nummers worden verplaatst naar het apparaat alleen in de WLAN.

Alles op één kaart?

Iedereen die wil de hele app over te brengen naar de SD-kaart, helaas, gaat op zoek naar nieuwere Android-apparaten in de buis. Want dat is zo onmogelijk. De enige optie zou zijn om de SD-geheugenkaart gebruiken als extra intern geheugen configureren. Dit wordt echter aangeraden alleen ervaren gebruikers. Daarnaast is de mogelijkheid om te slaan op de SD-kaart offline titels (evenals al het andere, inclusief foto's) kan niet meer mogelijk zijn. Als Spotify locatie fungeert dan quasi weer het interne geheugen.

Spotify locatie-instellingenDe instellingen zijn "bibliotheek" en vind de versnelling rechterbovenhoek.

Verwijder offline titel weer

Lastig het is de manier om een ​​keer gedownload titel opnieuw te verwijderen uit het apparaat. Er namelijk niet voldoende om alleen de offline status van de afspeellijsten of albums opnieuw in te stellen. Toch blijven de nummers die zijn opgeslagen op het apparaat, zoals sommige gebruikers melden. Blijkbaar is er ook hier naar het apparaat.

Spotify locatie te verwijderen dataNiet alleen het geheugen instellingen kunnen worden gewijzigd. Ook kunnen alle gegevens en Chache nu worden verwijderd uit de app zelf. Na dat, maar je moet opnieuw inloggen.

Om echt alle gegevens te wissen, je moet ofwel Spotify opnieuw installeren of alle gegevens worden gewist van de instellingen. Er is overigens nu ook in de Spotify app zelf een vermelding in de instellingen: Clear Cache en opgeslagen gegevens. Na dat, maar ik moet u zich opnieuw aanmeldt.

map