FaceTime werkt niet? We laten zien dat de problemen met de video-telefonie-dienst kan plaatsvinden door Apple en hoe ze kunnen snel en eenvoudig worden opgelost. Meer hieronder!

FaceTime werkt niet? Niet alle apparaten ondersteunen het Apple videobellen

Als de dingen niet gaan na het downloaden van de FaceTime-app voor videotelefonie glad, moet de gebruiker eerst te controleren of het apparaat daadwerkelijk ondersteunt video-telefonie service. FaceTime namelijk niet geschikt voor alle generaties van Apple-apparaten. Vooral bij oudere modellen problemen van verschillende aard kunnen optreden. FaceTime, moet echter goed werken met de volgende apparaten: Mac OSX 10.6.6 uit, iPod 4, iPhone 4, iPad 2 en elke nieuwe. Toch kan FaceTime niet worden gebruikt via het mobiele datanetwerk met de iPad 2 of iPhone 4 Een andere beperking: de iPod touch 4 staat niet toe dat FaceTime video chat.

Controleer internet verbinding en stel de tijdzone

Voorwaarde voor het gebruik van FaceTime op de Mac, iPad, iPhone of iPod touch heeft ook een mobiele gegevensverbinding of een Wi-Fi-verbinding. Als de gebruiker geen FaceTime-gesprekken langer te maken of te ontvangen en moet daarom controleren of het apparaat daadwerkelijk is aangesloten via Wi-Fi of gegevensverbinding met het internet mobiel. Wie gebruikt FaceTime uitsluitend via een mobiele dataverbinding, controleer of de optie is ingeschakeld mobiele data gebruiken voor FaceTime. Deze zijn te vinden onder Instellingen > Mobiele data en moeten ook worden ingeschakeld als instellingen > FaceTime. als "Wachten op activering" wordt weergegeven, de gebruiker schakelt FaceTime en geactiveerd hem weer aan na afloop. Apple zelf adviseert in dit verband ook de instellingen > algemeen > datum & openingstijd en worden automatisch ingesteld dat de juiste tijdzone is ingesteld. Start vervolgens het apparaat!

FaceTime werkt nietFaceTime werkt niet? We tonen oorzaken en oplossingen. Bron: Apple

Ook een verouderde versie van iOS kan de oorzaak van de problemen te zijn

Het helpt vaak in mobiele apparaten, de FaceTime werkt aan non-probleem op te lossen als uitgeschakeld in de iMessage instellingen en FaceTime, het apparaat is opgestart en beide diensten opnieuw worden ingeschakeld. Activering van iMessage en FaceTime kan echter tot 24 uur duren, aldus Apple. Als de problemen aanhouden, kan zelfs een muffe versie van iOS worden de schuld. In dit geval moet de gebruiker te upgraden naar de nieuwste versie van iOS.

Problemen met de aansluiting of de geluidskwaliteit

Als inderdaad FaceTime werkt, maar de problemen met de verbinding of de geluidskwaliteit optreden, kan het zijn dat de mobiele gegevensverbinding of Wi-Fi-netwerk zijn te langzaam of andere gebruikers audio- of video-inhoud op hetzelfde Wi-Fi-netwerk te streamen. Hints hiervan zijn het aansluiten van waarschuwingen of mislukte verbindingen, schokkerig video-oproepen en verlaten gesprekken.

Een voorwaarde voor het gebruik van FaceTime is een geldig Apple ID

ook een geldig Apple ID is vereist voor het gebruik van FaceTime. Wie houdt er niet of is vergeten leert hier hoe hij zijn Apple ID kan creëren. Als het ondanks alles werkt niet met FaceTime, kan de gebruiker contact opnemen met de Apple Support of telefonisch op 0800-2000136 naar de Apple klantenservice.