stoompoorten Stel de fout buiten de uitwisseling van gegevens tussen het individu en de Spelen netwerk te beveiligen. Open nu nodige poorten in de firewall!

Om de Steam downloaden problemen kunnen gebruiken, moet de firewall worden aangepast. Wat Steam-poorten moeten afzonderlijk worden geopend en hoe dat te doen is hieronder toegelicht.

De functies van de stoompoorten

De Steam-poorten kunt foutloos verbinding met de dienst, het downloaden van content en communicatie met andere spelers. Poorten zijn dataprotocollen waarover's via een netwerk gegevens uitwisselen. Om alle functies van de dienst gebruik te gebruiken, zijn meer poorten nodig.

Eisen voor veranderingen om de vrijlating van de havens

Om de release van de havens te wijzigen, moet u de firewall beleid van de computer te bewerken. Afhankelijk van het besturingssysteem, in dit geval de aanpak is anders. In Windows 7 kunt u de firewall in het Configuratiescherm onder de sectie en Beveiliging van het systeem vinden. Op Linux, kunnen individuele poort goedkeuringen worden beheerd vanuit de opdrachtregel. Externe programma's die worden gebruikt als een firewall, in staat te stellen een normaal uitvoeren van de noodzakelijke veranderingen. Bovendien moet een administratieve rechten om deze instellingen op alle systemen te wijzigen.

Dus u de benodigde poorten te openen >

Eerst moet je de software firewall beheer te openen op zijn computer. Dit kan een extern programma, de firewall van Windows of de opdrachtregel in Linux. Nadat de firewall-instellingen zijn open, het gaat over het vinden van de juiste poorten. Steam maakt gebruik van de volgende poorten:

  • UDP 12000
  • UDP 27.000-27.015
  • UDP 27.015-27.030
  • TCP 27.015-27.050
  • TCP 27015
  • UDP 3478
  • UPD 4379
  • UDP 4380

Met behulp van de Windows-firewall en de poort 3478 te worden geïllustreerd bij wijze van voorbeeld hoe de release van een haven aan te passen.

Na het starten van de software, het menu-item Nieuwe regel plaats. Hiermee selecteert u een en is gericht op een venster waarin u kunt kiezen welk type regel dat u wilt installeren. Hier poort te selecteren u.

stoompoorten

Nu kunt u kiezen of u wilt openen of sluiten van een TCP-of UDP-poort. In 3478 is er een UDP-poort, dus UDP wordt geklikt. In de volgende regel, wordt het getal 3478 nu in de toegangsopening. Met een koppelteken, kan hele gebieden van de havens worden geopend en gescheiden op elke poort met een puntkomma, kunnen alle UDP-poorten worden bewerkt met een regel.

selectie stoompoorten

Nadat ze op verkrijgt men de mogelijkheid de firewall nu zeggen of deze poort te openen of geblokkeerd, en laat in dit geval verbinden de juiste houding is. Ten slotte kunt u de regel een naam te geven, is het zinvol om een ​​titel die betrekking hebben op Steam te kiezen. Zo kunt u later snel te identificeren welk programma een regel behoort.

vrijlating stoompoorten

Onder Linux u als beheerder volgende regel toe aan UDP-poort 3478 te openen: iptables -I INPUT -p udp --dport 3478 --syn j ACCEPTNadat alle wijzigingen zijn ingevoerd, de vermeldingen op te slaan met service iptables te slaan.