Stel Windows proces prioriteit voor meer vermogen 2023

Stel Windows proces prioriteit voor meer vermogen

een hoog CPU-gebruik vaak zorgt voor een veel tragere PC. Hoewel de huidige pc’s brengen steeds meer macht, maar naar analogie, verhoogt ook de belasting op de computer. In het bijzonder, multimedia toepassingen om ervoor te zorgen dat de beschikbare middelen zijn vaak druk. Op piekmomenten kan het dus gebeuren dat zelfs huidige computer tot stilstand komen. Met name de audio- en video-encoding gereedschappen vereisen vaak meer macht voor een korte tijd.

Als dit niet kan werken zonder vertraging, kan het onder bepaalde omstandigheden leiden tot fouten in het klaar om het bestand te wisselen. Deze prestatie zal browser of e-mailclient niet nodig, hier is het niet een tragedie als het een keer per "vertraging" komt. Hieronder vindt u drie manieren om de CPU-gebruik en de gratis Process Lasso Download deze kan zelfs permanent zijn aan te passen vinden.

beheren CPU-gebruik via de Task Manager

Een manier om systeembronnen te verdelen, de Windows Task Manager. Dit wordt bereikt door op Ctrl + Alt + Delete. Relevant is het tabblad "processen", Voor de duidelijkheid, moeten alle vermeldingen in alfabetische volgorde. Dit wordt gedaan door te klikken op de naam van de kolom "naam" (Eerste invoerveld naast "gebruikersnaam"). Na één zoekt de bedrijven die behoren tot het programma proces namen – meestal het programma bestand heeft dezelfde naam als de software.

Na het klikken op de rechter muisknop om het menu item te selecteren "set prioriteit" de gewenste prioriteiten. Voor toepassingen met een hoge CPU-gebruik, wordt de optie aanbevolen "hoog", Dit zorgt al voor meer vermogen. "real time" geeft de toepassing van natuurlijk vleugels, maar kan problemen veroorzaken.

  Processo alternativo Lasso: ajustar automaticamente prioridade do processo

CPU-gebruikhet CPU-gebruik op de Windows Task Manager kunnen lid zijn. (Afbeelding: Screenshot Windows / Redactie)

Werkwijze prioriteit dual cores

Wie noemt een vrij nieuwe computer een eigen, die ook meestal een dual core processor. Twee kernen van de CPU om ervoor te zorgen dat de computer in theorie is het dubbele van de prestaties in vergelijking met een single-core CPU. Dual cores zijn voorbestemd om rekenintensieve processen distribueren naar individuele kernen. Hier is hoe: Herhaal de bovenstaande stappen, maar klik met de rechtermuisknop op de naam van het proces, en klik vervolgens op "set lidmaatschap", In het venster dat verschijnt, krijg je een overzicht van de beschikbare CPU-kernen, die elk draagt ​​de naam "CPU" gevolgd door een volgnummer.

Met een dual-core CPU zo zijn "CPU 1" en "CPU 2" beschikbaar. Degenen die een quad core kan zelfs kiezen uit vier cores. kan nu worden ingesteld dat CPU-cores een software wordt toegewezen. Deze verwijderd of Vink het selectievakje voor de corresponderende CPU kern naam. Het wordt aanbevolen, bijvoorbeeld, om de video-editing tool uitsluitend CPU1 toe te wijzen terwijl de toegang tot andere toepassingen op CPU2, die een evenwichtige CPU-gebruik garandeert.

comfortabele bediening proces prioriteit Tool

Helaas, de standaard Windows-tool is alleen in staat om het proces prioriteiten voor de duur van een Windows-sessie te bepalen. Zodra de computer opnieuw is opgestart, worden de oude instellingen verloren. comfortabel in dit verband is de freeware Process Lasso. Daarmee ook de prioriteit van afzonderlijke programma’s kan permanent worden ingesteld. De software werkt ook als een intelligente load balancing en efficiënter prioriteren middelen dan Windows zelf.

  Processo lazo alternativa: regolare automaticamente la priorità processo

Een grafiek in het bovenste deel van het venster is altijd informaties huidige capaciteit. De enige vlieg stekkers: In de gratis versie verstoort een nagscreen dat verzoeken om de betaalde Pro-versie bij het opstarten bij te werken.

Cpu Process Lasso(Afbeelding: Screenshot Process Lasso / Redactie)

map