Als Thunderbird is te traag - deze tips helpen!

Als Thunderbird is te traag – deze tips helpen!

Wanneer de gratis e-mailclient Mozilla Thunderbird langzaam is dat verschillende oorzaken kan hebben. We presenteren de drie Vaak en tips over wat te doen te geven. Als u nog niet de nieuwste versie van de gratis e-mail en RSS-lezer programma, kunt u de huidige Thunderbird hier downloaden.

Thunderbird langzaam – oorzaken en oplossingen

Thunderbird langzaam

De drie meest voorkomende oorzaken zijn de volgende:

 • overvolle Inbox
 • Plug-in werkt of niet meer reageert
 • gebreken Gloda

1. Overvolle Inbox

PROBLEEMThunderbird slaat standaard alle inkomende e-mails in een bestand, de INBOX. Hoe meer volledig de INBOX, hoe langzamer het lezen en zoeken in dit bestand, vooral wanneer mails met grote bijlagen.

OPLOSSING: Door het creëren van submappen kunnen de INBOX verminderen en dus weer te verhogen de prestaties. Oudere e-mails moeten verhuizen naar nieuwe submappen of – verwijderd – tenzij ze niet meer nodig zijn.

HOE:

 • Een nieuwe submap wordt gemaakt door rechts te klikken op de map Inbox. Selecteer vervolgens het nieuwe dialoogvenster, selecteert u de “New Folder …” uit. Dan kunt u de map ook voorzien van een label, zoals “private” of “business”.
 • Om de e-mails te verwijderen is het niet voldoende om alleen de juiste knop te drukken. Om Thunderbird mails correct en volledig te verwijderen, moet je bovendien comprimeren van de map. Om dit te doen, selecteert u in plaats van “New Folder …” om “Comprimeren” te selecteren uit.
  Thunderbird langzaam Overvolle Inbox

2. Plug-in werkt of niet meer reageert

PROBLEEMvergelijkbaar met browser – – met plug-ins kan uitbreiden van de functionaliteit van het programma, zoals het afspelen van muziek of video’s. Is een plug-in “hangen”, is de prestatie niet rechtstreeks getroffen, waardoor Thunderbird langzaam. Hetzelfde geldt in het geval dat een plug-in botsingen.

OPLOSSING: Om de prestaties beperkingen te vermijden, moet dan worden hernieuwd na een crash Thunderbird gesloten. om de plug-in opnieuw te hangen, moet worden verwijderd indien nodig, bijgewerkt, of in het ergste geval opnieuw.

HOE:

 • Om te testen of een plug-in Thunderbird maakt traag, kunt u het menu “Help” te selecteren en vervolgens op “reboot met Add-ons met een handicap …”.
  Thunderbird langzaam beginnen opnieuw met add-ons met een handicap

 • De naam van de gecrashte plugins is op het rapport crash die na elke crash verschijnt.
  Thunderbird crashte langzaam add-on

 • Om plug-ins te werken om uit te kiezen uit het bovenste menu “Extra”, vervolgens de optie “Add-ons”. In de add-on manager u vervolgens op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek en kan vervolgens op “Check for Updates”.
  Bijwerken Thunderbird langzaam add-on

3. Defecte Gloda

PROBLEEM: Gebruik de wereldwijde database, genaamd Gloda, de zoekfunctie is ingeschakeld in het e-mailprogramma. Als de database is beschadigd, inconsistent of gefragmenteerd, en de zoeksnelheid is beperkt.

OPLOSSING: Met het oog op de wereldwijde gegevensbank nieuwe Thunderbird bouwen wordt eerst gesloten. Vervolgens het bestand “global-berichten-db.sqlite” Thunderbird profiel te verwijderen jou. De Gloda wordt dan automatisch weer opnieuw gemaakt wanneer u Thunderbird opnieuw te starten.

HOE:

 • Om toegang te krijgen tot de Thunderbird-profiel, klikt u op de Windows Start pad aan de onderkant rechts en volgt cijferige code in de opdrachtregel:% APPDATA% \ Thunderbird \ Profiles \
  Thunderbird langzaam Thunderbird profiel

 • Het verwijderde bestand “global-berichten-db.sqlite” wordt automatisch gemaakt na de start programma. Afhankelijk van het aantal berichten in de mailbox, kan de reconstructie enige tijd in beslag nemen.
  Thunderbird slow global-berichten-db.sqlite

map