Microsoft Edge niet werkt? Dit kunt u doen!

De "nieuwe" Windows browser heeft bloeide in de afgelopen jaren en wordt veel vaker gebruikt dan zijn voorganger. Voor velen is de standaard browser op Windows 10. Maar soms gebeurt en Microsoft Edge werkt niet. Degenen die willen rechtstreeks op Chrome, Firefox en Co. te vermijden, kan het volgende doen:

Sudden Shutdown: Microsoft Edge werkt niet

De nieuwe Windows 10 browser die Microsoft Edge downloaden is inderdaad gestaag gegroeid door de jaren van haar bestaan ​​en is sterk opgedaan in stabiliteit met het oog op zijn voorganger, de goed gehate Internet Explorer achter te hebben. Toch kan het gebeuren van tijd tot tijd dat Microsoft's toegangspoort tot het internet plotseling sluit gevangen of pas gestart.

Soms is een eenvoudige reboot van het gehele systeem helpt om alles soepel weer te lopen. Maar elke zelfs dat is zo nu en dan niet voldoende. Dan helpt het aan de app repareren of indien nodig volledig Windows 10 op een eerdere datum opnieuw in te stellen. Maar laten we beginnen met de eenvoudige oplossing bruikbare voorstellen.

Microsoft Edge werkt nietMicrosoft Edge niet werkt? Hier is tips over hoe u de browser terug te brengen in vorm. (Afbeelding: Microsoft / Redactie)

App beschadigd? Probleem kan snel worden opgelost

In het beste geval uw antivirusprogramma of firewall blokkeert gewoon de browser. Controles als dit zo is, en zo ja, verandert door uw Edge is in de lijst met uitzonderingen. Het programma kan ook niet worden gestart omdat de Windows-firewall is gewoon niet geactiveerd.

Heeft u een firewall en antivirus programma uitgesloten, kunt u ook zien of het probleem is algemeen, en misschien is er een nieuwe Windows Update. Hiervoor heb je ziet er gewoon in de systeeminstellingen en updates indien mogelijk.

Soms is het ook gemakkelijk op de app. Microsoft Edge niet goed werkt? Een nieuwe installatie van de browser is niet goed mogelijk - om uw behoeften van de PowerShell. Maar je kunt slechts één keer met een tool van Microsoft proberen om de app te herstellen.

Microsoft Edge browser werkt nietEigenlijk is de browser ziet er heel chic, maar soms elke tool niet door de service. (Afbeelding: Microsoft)

Aangesloten werkt soms wonderen

Maar je kunt eerst proberen om het programma met een nieuw profiel opnieuw te beginnen:

 1. Finished Edge, indien nog niet verricht.
 2. Opent de File Explorer en geef het pad "% Localappdata% \ Packages \ Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe \ AC"A. Optioneel kunt u ook Windows-toets + R-toets gebruiken, kopieert u het pad in het open veld en uit te voeren.
 3. Dan is uw namen de "Microsoft Edge" map door rechts te klikken in het "Old-Microsoft Edge."
 4. vervolgens opnieuw opent het venster Uitvoeren met Windows-toets + R, geven "regedit"En begint.
 5. Gemanoeuvreerd naar de volgende pad: HKEY_CURRENT_USER \ SOFTWARE \ Classes \ Local Settings \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ AppContainer \ Storage \ microsoft.microsoftedge_8wekyb3d8bbwe \ Microsoft Edge
 6. Hernoemt Microsoft Edge in --MicrosoftEdge.
 7. Nu kunt u de browser te starten met een nieuw profiel.

U kunt de browser registreren evenals nieuwe, indien nog de boodschap "Microsoft Edge werkt niet":

 1. Selecteert alle apps op het menu Start en openen daar de Windows PowerShell met een klik met de rechtermuisknop. In het contextmenu loopt u het programma als beheerder.
 2. Het venster PowerShell wordt geopend. Er geef je (in een rij), type: Add-AppXPackage-DisableDevelopmentMode register "C: \ Windows \ System Apps \ Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe \ AppXManifest.xml".
 3. Zodra alles klaar is, krijgt u de browser opnieuw te starten.

Wie is bedreven in het Engels en willen een beetje dieper in de materie, kan ook worden geleid door de volgende video:

Meer in het algemeen Systeemherstel

goed dat niet werkt, kan het helpen om het hele systeem te helpen op de sprongen. Voor de Edge Browser heeft sterke wortels in Windows.

 1. Open het Configuratiescherm in het menu Start
 2. Selecteert hier de categorie Security System en, waar de kwestie van de veiligheid en onderhoud.
 3. Rechtsonder vindt u de ingang herstel vinden. Dan klik je open staat Systeemherstel. Bevestig met Next.
 4. U ziet nu een lijst met mogelijke herstel punten. Selecteert, weet je van haar dat Edge heeft er nog steeds normaal functioneert. Bevestigd met Next.
 5. Sluit alle andere geopende programma's en start het systeem te herstellen door te klikken op Voltooien. Wacht nu wordt aangekondigd. Laat het systeem maar één keer in vrede.

Indien nodig, kunt u uiteraard ook gelijk gebruik van de club en alles naar de fabrieksinstellingen (Windows 10 naar de fabrieksinstellingen), of zelfs de hele besturingssysteem opnieuw installeren (Windows 10 Clean Install: Clean herinstallatie).

Als alternatief kunt u natuurlijk direct over te schakelen naar een andere browser, zoals Google Chrome of Firefox te downloaden, als al het andere faalt en Microsoft Edge niet werkt, ook al heb je alles geprobeerd. Evenmin is dit probleem - alleen met de aanstaande Windows S, omdat je problemen hebt, moet je het gebruikt.

map