Mozilla Firefox start sneller

Na verloop van tijd, de populaire webbrowser Mozilla Firefox begint steeds trager. Een beetje tuning nodig is om Mozilla Firefox start sneller te laten. meer informatie hier!

Mozilla Firefox start sneller met verbeterde functionaliteit

Eens was hij mager en snel, maar met de verspreiding Mozilla Firefox duidelijk is toegenomen in functionaliteit en veiligheid. Dat betekent een verlies van snelheid aan de andere kant, simpelweg omdat er meer acties moeten worden verwerkt. Dit geldt niet alleen voor de uitvoering van het programma, maar ook het programma te starten. Wie start de browser precies één keer per dag, kan zeker doen zonder de volgende optimalisaties.

start Firefox sneller - Tip 1

Eenvoudig en snel: Het loont de moeite om de update controle uit te schakelen. Hoewel dit betekent dat de ene die onafhankelijk van elkaar af en toe moeten worden getest op browser-updates, maar aan de andere kant bespaart een beetje tijd bij het opstarten: geen controle op updates, geen tijd vertraging in het laden van de browser.Mozilla Firefox snellere start de automatische updates uit te schakelen Screenshot

start Firefox sneller - Tip 2

Browser add-ons zijn een goede zaak en breng extra functionaliteit in Firefox. Maar meer geïnstalleerde extensies betekent ook een uitbreiding van de starttijd. In het menu Firefox add-ons kunt u controleren wat er werkelijk nodig is en verwijder alle andere add-ons. Details over dit onderwerp kunt u hier vinden: Disable Mozilla Firefox add-ons

start Firefox sneller - Tip 3

Iedereen die een conventionele harde schijf gebruikt en er geen SSD kan terugvallen op een relatief oude hoed ook: prefetch. Is prefetch ingeschakeld, Windows wordt geladen voor de uitvoering van het programma benodigde componenten al bij het opstarten. Of Firefox prefetch voegt waarde is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het besturingssysteem en de harde schijf uit. Dus gewoon proberen:

  • Klik met de rechtermuisknop Firefox snelkoppeling
  • Klik met de rechtermuisknop op Mozilla Firefox
  • Linkermuisknop op Properties

Mozilla Firefox start sneller prefetch

  • Selecteer het tabblad Snelkoppeling
  • zet een ruimte in het vak Doel, en vervolgens (inclusief aanhalingstekens): "/ Prefetch: 1"
  • druk op OK

Inschakelen Mozilla Firefox snellere start prefetch

start Firefox sneller - Tip 4

Gebruikersgegevens en oude sessies slaat Mozilla Firefox in het gebruikersprofiel. Aangezien hier voortdurend toevoegen van nieuwe data, het profiel over de tijd gefragmenteerd. Met een slanke freeware gebruikers defragmenteren hun publieke profiel, die ook kan zorgen voor een snellere start van de browser. Nogmaals, kunnen de gebruikers van een SSD doen zonder op deze tip.

  • Download eerst SpeedyFox
  • Firefox afsluit en start SpeedyFox
  • klik op de knop Optimaliseren aan de rechterzijde
  • Na enkele seconden krijgt u een rapport over het succes van de uitvoering te ontvangen.

Mozilla Firefox start sneller SpeedFox

In de meeste gevallen moet de Firefox start nu veel sneller gaan. Af en toe, de re-run de defragmentatie door Optimize kan weer, zelfs voor een beetje meer te starten Turbo zorgen.

map
Adblock
detector