GIMP fonts: Dus de keuze is uitgebreid 2023

GIMP fonts: Dus de keuze is uitgebreid

verscheidene GIMP fonts het uiterlijk van de afgewerkte foto’s kunnen drastisch veranderen. Gebruikers van een brede selectie van nieuwe lettertypen in een paar stappen kan worden geïnstalleerd.

Veel bestandsformaten geschikt als GIMP fonts

Wie kent niet het juiste lettertype voor de GIMP downloaden vinden, kan een heleboel nieuwe fonts te installeren. De populaire software voor beeldbewerking bevat alle lettertypen uit de map lettertype van het besturingssysteem. Het programma maakt gebruik van het lettertype management tool fontconfig en automatisch toegang tot de map lettertype van de Windows-computer.

De freeware gebruikt voor het in kaart brengen van de computer fonts het programma bibliotheek FreeType 2. Dit kan TrueType-fonts, Type 1 fonts CID-geïndexeerd type 1 fonts CFF-lettertypen, OpenType-lettertypen, SFNT-gebaseerde bitmap fonts, X11 vertegenwoordigen -PCF fonts Windows FNT fonts BDF fonts, PFR fonts en deels Type42 lettertypen.

Verplichting om een ​​lettertype in GIMP installeren

Om alle GIMP fonts te gebruiken, moet de laatste versie van de toepassing voor het bewerken worden geïnstalleerd.

GIMP fonts

De foto-software draait op de oudere besturingssystemen Windows XP en Windows Vista en Windows 7 en Windows 8. In Windows 8, wordt de freeware opgeslagen als een app, maar begint als een normale desktop-programma. Ondanks de vele functies in beeldverwerking, de freeware vraagt ​​nauwelijks op de hardware. Zelfs kleine geheugen niet overbelast en het programma draait op computers met een minimum aan apparatuur zonder bevriezen.

Als u wilt nieuwe lettertypen te installeren, moeten de juiste TrueType-bestanden. In de download sectie voor lettertypen kunnen verschillende lettertypen worden gedownload. Degenen die de individuele voorkeur kunt persoonlijke fonts creëren gratis lettertype redacteuren en om te zetten of zoals uw eigen handschrift in de computer fonts wijzigen bekende karakters.

  Change folder kleur en pictogrammen

Nieuw lettertype installeren GIMP voor Windows

Alle GIMP fonts zijn afkomstig uit de fonts van Windows-computers. Dit is normaal gesproken in het pad Lokaal station (C 🙂 -> Windows -> Fonts. Hier kunnen gebruikers direct zien welke lettertypen op de computer zijn geïnstalleerd. In icoon weergave toont zelfs hoe elk lettertype eruit ziet.

GIMP fonts overzicht

Om een ​​nieuw lettertype te gebruiken, moet deze worden geïnstalleerd.
Eerst moet je openen door te dubbelklikken op het lettertype bestand het overzicht van de Schrift. Daarna wordt het lettertype geïnstalleerd door het selecteren van het apparaat op de juiste map. Dit is niet het geval is, loopt u het bestand handmatig in de map Fonts kopiëren.

installeert GIMP fonts

Wanneer de installatie is voltooid, GIMP moet worden hernieuwd. Het beeld processing software wordt geladen, moet u de nieuwe lettertypen uit de map Windows opnieuw op te starten. Nu, de nieuwe lettertype is voor de tekst gereedschap van de beschikbare freeware.

GIMP fonts nieuwe

map