"OK Google, op zoek naar mij uit de weg xy." - In momenten wanneer u uw handen vol, of het moet gewoon snel gaan, de spraakherkenning is van onschatbare waarde. Maar soms gebeurt het: OK Google werkt niet en reageert niet op enige aanwijzingen. Hoe dit komt en wat is het - kan zelfs binnen de Google-app - die wij hier onthullen:

OK Google niet werkt? Dit kan de oorzaak zijn

Je raakt snel gewend, Google's eigen spraakherkenning op smartphones met een nieuwer besturingssysteem. Immers, kan bijna alles zo worden gecontroleerd door stem, en dat kan uiteindelijk handig zijn. Soms plotseling de tool, maar ontkende zijn dienst en je in de eerste plaats weet niet waarom. Daarentegen zijn er Help: Gewoon proberen op verschillende manieren. Als de voice control kan uitgeschakeld? Of is het het geluid input?

OK Google werkt niet

Diverse tests helpen bij het bepalen wat er mis ging

De eerste vraag zou moeten zijn: Is OK Google ooit actief? Want misschien heeft een enigszins aangepast door een ongeluk of Android heeft de dienst uitgeschakeld door een update. Ga gewoon als volgt controleren:

  1. Open de Google-app, tikt u op het menupictogram in de linkerbovenhoek en selecteer de instellingen.
  2. Raak het punt taal en selecteer de invoer OK Google detectie.
  3. In aufploppenden raam van de schuif moet actief zijn in het geval van de Google-app. Ook elk scherm moet worden geactiveerd in het gunstigste geval de vluchtleider van On.

Is het niet zo, gewoon activeren van de, moet het spraakherkenningsysteem helpen. Anders zijn we nu testen vervolgt:

Het kan met geluidsingang of cache

de functie is al geactiveerd, maar nog steeds zegt: OK Google niet werkt? Dan kon de fout ook op Sound ingang van de smartphone zijn. En dat kan worden getest op de telefoon. de gebelde partij niet begrijpen wat er gezegd, is er iets mis met de microfoon. Dat is iets voor de reparatie service.

Maakt het noemt gemakkelijk, het kan helpen verlichten van de tijden Om de cache te legen:

  1. Om de telefoon te openen en selecteer de Application Manager. Er is de Google App vinden.
  2. Selecteer de vermelding cache en Cache wissen type.
  3. Eén opmerking: als hieronder bij de ingang permissies van aantekening audio opnemen? Als dat zo is, moet alles goed eigenlijk.

goed dat werkt niet, misschien is de Android-versie is verouderd en een update zou kunnen helpen. Dit kan gemakkelijk worden via de Settings > out apparaatinformatie. Er kunnen updates handmatig worden gedownload.

OK Google werkt niet Android-update

In een absolute nood moet je proberen en reset de telefoon naar de fabrieksinstellingen met een harde reset. Maar voordat die winkel alle gegevens!

Noot van de redactie: Op dit moment komt het met individuele Huawei apparaten om het probleem op: OK Google werkt niet en geen van de bovenstaande oplossingen kunnen helpen. Huawei drager zelf nog niet precies weet wat het probleem is en stelt voor dat u het apparaat terug voor reparatie. een hardware defect eigenlijk geëlimineerd - echter - omdat de microfoon voor de meeste gebruikers werken. Veel gebruikers veronderstellen meer van een software probleem. We zullen zien. Als u twijfelt, kunt u bellen met de Huawei steun.