Android: uitbreiden van het interne geheugen – hoe het werkt

Veel smartphone-gebruikers kennen het probleem: Op een gegeven moment, de telefoon is traag en zal slechts langzaam reageren - of je krijgt het zelfde bericht "Geheugen vol". Door het apparaatgeheugen wordt vaak gemeten vrij klein. hoe kan ik breiden intern geheugen kunnen we laten zien hier. Het enige dat nodig is om een ​​Android-smartphone van 6,0 Marshmallow, een redelijke en snelle geheugenkaart en in sommige gevallen een pc.

breiden intern geheugenSinds Android 6.0, kunt u het interne geheugen uit te breiden - met de meeste apparaten zonder in te gaan. (Foto: Pixabay.de/Redaktion)

Eindelijk terug Plaats: gewoon uit te breiden het interne geheugen

Als de winkel is op de telefoon te lopen, kan het gebeuren dat het apparaat reageert slechts langzaam en zelfs gevoelig voor crashes. Een SD-kaart als een extern geheugen voor foto's en video's niet altijd helpen, want apps nog steeds in het interne geheugen worden opgeslagen en ook een aantal beelden zijn moeilijk te verplaatsen naar het externe geheugen. Hoewel File Manager helpen de orde te bewaren, maar soms gewoon een groter geheugen nodig is. De gratis ES File Explorer APK helpen hier maar blijven om een ​​back-up van bestanden die anders verloren zou gaan bij het uitbreiden. Een download is de moeite waard.

In oudere versies van Android, was het mogelijk om apps te bewegen op de externe SD-kaart. Dat werkt niet meer zo in latere versies wel. Bij de introductie van Android 6.0 Heemst heeft echter gereageerd en biedt nu een andere mogelijkheid: De SD-kaart kan in feite nu formatteren als "storage devices" en daarmee bijdraagt ​​aan het interne geheugen uit te breiden.

Helaas is dat niet werkt met alle apparaten gemakkelijk. Samsung, Sony en LG zijn voorbereiding van een aantal gevallen - afhankelijk van het model, op zijn minst - problemen. Toch is er een manier om het geheugen voor deze modellen uit te breiden.

Breid intern geheugen Micro SD-kaartMet een micro SD ruimte ontstaat. (Foto: Pixabay.de/Redaktion)

groter geheugen: Om uw ruimte te creëren

Ga naar het nu, maar met de praktische Android 6.0-functie. En dit zijn de voorwaarden waaraan u het interne geheugen uit te breiden:

 • U hebt een smartphone met een micro SD-kaartsleuf.
 • snelle en dienovereenkomstig grote micro SD-kaart die uw Smartphone kan lezen is belangrijker dan (meestal in de beschrijving van de telefoon, tot welk formaat kaarten kunnen worden geplaatst). Oriented u het meest over de 64 GB grootte en selecteer ten minste één met UHS-standaard (Ultra High Speed). "Class 10" komt overeen met de UHS Class 1. Hoe hoger, hoe beter.
 • hebben al Mocht u gegevens op de SD-kaart opgeslagen beveiligt uw gegevens! De geheugenkaart moet worden geformatteerd voor hun aankomende bepaling doet. Alle gegevens worden verwijderd.
 • Ook is het altijd raadzaam om een ​​hebben backup smartphone maakt, moet er iets mis gaan.

Onder de Micro-SD-kaart: Wij hebben grootte tot 64 of 128 GB aanbevolen - ook te wijten aan steeds grotere hoeveelheden data. De huidige smartphones zijn ontworpen voor dit. Laat je niet inpakken aan u door de naam:

 • microSDHC geheugenkaarten van 4 GB tot 16 GB ( "Micro Secure Digital High Capacity")
 • microSDHC is de aanduiding voor kaarten van 32 GB ( "Micro Secure Digital Extended Capacity")

De Micro SD is de weg geformatteerd versleutelde, zodat je niet moet je gewoon nemen de smartphone kopiëren van gegevens. Aangezien het behoort tot het proces van interne geheugen, dus je zou een stukje van het geheugen die gemakkelijk "break out". Dit kan leiden tot crashes!

Als je eenmaal hebt een back-up van uw gegevens en zorg ervoor dat je wilt leven als een intern geheugen uitbreiding met SD, kunt u beginnen.

breiden intern geheugen heemstAndroid Marshmallow is de uitbreiding van het interne geheugen veel gemakkelijker gemaakt. (Foto: Pixabay.de)

Van Heemst: intern geheugen verbreden gemakkelijk gemaakt

 1. Steek de micro SD-kaart van uw keuze in de micro SD-kaartsleuf van uw smartphone en juist weer te geven operationeel.
 2. Roept de instellingen en kijkt volgens het item opslag.
 3. Daar vindt u de SD-kaart wordt weergegeven. Tik op dit punt.
 4. Rechts boven het menu (drie punten) moet worden aangeroepen. Daar vindt u de optie "SD-kaart formaat als de interne opslag." Vinden Let op: Kan uw menu niet openen of het punt is niet gevonden, bezit u waarschijnlijk een Samsung, LG en Sony telefoon die niet de instelling op dit pad niet toestaat. Dan kunt u gaan naar de volgende sectie.
 5. Een wizard leidt u nu door middel van het verdere proces. De SD-kaart wordt geformatteerd door uw tik op "te schrappen en het formaat".
 6. Na het formatteren niet wordt gecontroleerd of de SD-kaart is snel genoeg, waardoor het geschikt is als een intern geheugen. Daarna kunnen de eerder opgeslagen op de "echte" interne geheugen worden verplaatst naar de micro SD-kaart. Zodra dit is gebeurd, kunt u met veel meer geheugen van het apparaat.

Misschien is de smartphone is nu ondanks snellere SD-kaart, maar een teek langzamer dan voorheen - althans in vergelijking met een nieuw apparaat. Dit is simpelweg omdat het interne geheugen is meestal sneller dan een SD-kaart.

De werkwijze kan ook de manier ongedaan maken - beschreven, bijvoorbeeld via dezelfde stappen als getoond. Maar nogmaals: back-up van gegevens voordat!U kunt de micro SD overigens scheiden naar het blijven deel uitmaken van de kaart als extern geheugen gebruiken. Hoe je dit doet, zien we in dit artikel.

Heeft u een specifieke Samsung, Sony, LG of model, je hebt, maar zoals gezegd gaan een andere manier om het interne geheugen, die wij voor u beschrijven in een apart artikel uit te breiden.

map