Handtekening invoegen in PDF: alle opties uitgelegd!

Er zijn verschillende manieren om te blijven Plaats handtekening in een PDF om - door het scannen van de handtekening of digitale handtekening. Hoe de opties maken, lees dan hier!

De ondertekening van PDF-bestanden maakt deze dagen om verschillende redenen verstand en bespaart dus een bepaalde manier. De volgende gids toont drie opties om zijn handtekening te nemen. Alles wat je nodig hebt is de gratis download van Adobe Acrobat Reader DC.

Handtekening invoegen in PDFHandtekening invoegen in PDF: We tonen verschillende manieren

De Insert Acrobat DC handtekening in PDF

Alleen Adobe biedt drie verschillende voorstellen voor het opnemen van een eigen signatuur aan de gebruiker. Dit is mogelijk:

 • soort handtekening
 • gekenmerkt handtekening
 • Afbeelding invoegen (handtekening eerder gescande)

Daarnaast kunnen ook invoegen wanneer dat nodig namen van bedrijven en de titel of datum.

Dus de handtekening wordt in PDF gestoken

Het maakt niet uit welke optie je ook kiest, zijn handtekening te maken aan de PDF, de procedure is vrijwel identiek. Alleen in het middelste deel zijn er kleine afwijkingen. Hier is hoe:

 • (1) Ten eerste heeft het document wordt geopend, waarbij de handtekening wordt geplaatst. In het menu onder Extra te klikken op het punt het invullen en ondertekenen.
 • (2) Als u wilt bovendien datum, titel, bedrijfsnaam, of iets dergelijks toe te voegen, de gegevens gewoon trekt in het rechtervenster op een formulier veld.
 • (3) Nu om naar het eigenlijke onderwerp te krijgen - de ondertekening: Voor deze, selecteert de gebruiker in de werktuiglijst selecteert ondertekening van die ook wordt gesymboliseerd door een veer. Dit opent een drop-down, waarin u in te voegen tussen de eerste en selecteert handtekening toevoegen.

Handtekening invoegen in PDF met Adobe3 opties voor het aanmelden in Adobe Acrobat DC

 • (4) Voor gebruikers die willen de eerste keer te ondertekenen, opent automatisch een venster handtekeningen. Op dit moment heb je om te beslissen of te typen in de handtekening, plaatst u een gescande handtekening of wilt u digitaal te ondertekenen. Kies ervoor dat één van de drie knoppen boven het veld.
  • (A) typ in: In deze versie is de gebruiker typt in zijn naam en selecteert vervolgens een kenmerkende stijl. Het programma biedt verschillende stijlen beschikbaar, hun uiterlijk wordt direct weergegeven door erop te klikken.
  • (B) digitaal bordDe gebruiker kan eenvoudig zijn handtekening te trekken via touchscreen of muis. Dit is ongebruikelijk in het begin, en misschien werkt ook hier en daar spinachtige. Maar je kunt het proces zo vaak als je wilt, totdat u tevreden bent, te herhalen.
  • (C) scannenVoer de handtekening in het PDF, werkt ook op een plaatje. Zeggen, de gebruiker eerder zijn handtekening in zwarte inkt geschreven op een wit vel papier en gescand of gefotografeerd en vervolgens zijn PC gebracht.
 • (5) nu de handtekening wordt opgeslagen indien gewenst, de selectievakjes voorzien van een vinkje. Geregistreerde gebruikers dat de handtekening stevig in de cloud kunnen worden opgeslagen om te worden hergebruikt als dat nodig is in het voordeel.
 • tot en met (6) Om de handtekening in PDF invoegen, selecteert de gebruiker nu op Toepassen. Klik gewoon op de plek waar de handtekening moet worden ingevoegd. Dan kunt u er schuiven in de optimale positie. Klik hiertoe het veld en een verschuiving van de pijltjestoetsen.

Handtekening in PDF toe te voegen PDF-XChange ViewerHandtekening invoegen met PDF-XChange Viewer

Alternatieve software voor Adobe

Die niet graag werken met Adobe, en andere software, zoals de PDF-XChange Viewer kan bij de hand te nemen voor het digitaal ondertekenen, maar dat is ook gratis. Klik hier voor de gratis PDF-XChange Viewer download.Steek de handtekening in het PDF-bestand, zodat werkt als volgt:

 • Na het downloaden van de software wordt gestart en de bijbehorende PDF openen.
 • In de menubalk, klik op Extra, selecteren en te navigeren via aantekeningen tonen de pin to the point range met noot stijlen.
 • De volgende menu zijn opties voor de pen kleur en lijndikte.
 • De gebruiker zijn handtekening plaatst via de muis, touchpad of touch screen met stylus nu.
 • nog steeds het document op te slaan - dat is het.
map