Dvd-station wordt niet onder Windows 8.1 herkend

Na de upgrade naar Windows 8 (0,1) kan het gebeuren dat de optische drive is niet langer beschikbaar. De netto circulerende verschillende benaderingen Dvd-station wordt niet herkend, helaas, soms niet echt werken. Daarom hebben we het functioneren op Windows samengevat 8.1 oplossing opnieuw in de volgende alinea's stap voor stap.

Dvd-station wordt niet onder Windows 8.1 herkend

Ons dilemma: In Windows 8 alles was nog steeds goed, nadat Windows 8.1 downloaden er problemen zijn met een DVD-R waren. Interessant is dat de optische drive in Explorer nog beschikbaar was, zoals bij het rippen van een audio-cd, bleef echter de keuze van de bron schijf leeg: Een klassiek probleem van categorie Windows hik: De dvd-station wordt niet herkend. Dus we proberen een web zoeken naar de oplossing en komen tot een snelle oplossing. Hoewel de toegang is niet langer vers, maar verwijst naar Windows 8 dus proberen we de aanpak. Herstart later, wordt het dvd-station volledig verdwenen uit de Explorer.

Dvd-station wordt niet herkendDvd-station wordt niet herkend: wat te doen? (Afbeelding: Geek Week / Redactie)

Verondersteld oplossingen als aberraties

We leren: Wat deed zijn dienst in Windows 8 is zeker niet in Windows 8.1. Of is het probleem naar de andere? Volgende zoeken. Maar eerst hebben we de oorspronkelijke toestand opnieuw en opnieuw verwijder de nieuw gecreëerde registersleutel. We zullen het vinden bij Microsoft zelf, en worden doorverwezen naar een fix-it die wil de DVD drive error. Grote vreugde, veel gemakkelijker dan met de praktische Microsoft Fix-its, het is zeker hard. Een klik later ontgoocheling: "Deze Fix-It is niet beschikbaar voor uw besturingssysteem", Sommige web forums later vinden we een aanpak die Microsoft een gebruiker op "Dvd-station wordt niet herkend" heeft aanbevolen. Opnieuw een registersleutel, opnieuw ons verwacht om opnieuw te starten. Maar wat doet niets in staat zijn om elke keer een audio-cd op de notebook te horen. Lo en zie, het werkt!

Probleem opgelost: DVD drive wordt nu erkend onder Windows 8.1

Aangezien het register aanpassing ontworpen niet gemakkelijk is, hebben we de nodige stappen hieronder afgebeeld. Eerst beginnen we de Register-editor door op Win + R en regedit te typen. Nu varen we naar HKEY_LOCAL_MACHINE - SYSTEM - CurrentControlSet - Controle - Klasse. In de volgende stap markeren we aan de linker kant van de ingang klasse en druk op Ctrl + F om een ​​zoekopdracht in deze sleutel starten. We zijn op zoek naar 4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318.

Dvd-station wordt niet herkend RegistryDvd-station wordt niet herkend Windows 8Start de Register-editor, navigeer naar de opgegeven sleutel en start het zoeken (Afbeelding: editorial)

Aangezien de genoemde registersleutel meervoud kan zijn, Microsoft geeft een identificerende functie. In de reeks Standard van de DVD / CD-ROM moet worden, onder klasse, de waarde CDROM. In de Klasse alles in orde is, maar op standaard verwelkomt ons een leeg veld. Om na te gaan of er geen andere sleutel bestaat dat komt in twijfel, zoeken we de complete register - tevergeefs. Dus we voegen summarily onder standaard waarde DVD / CD-ROM. Dit is gemakkelijk voor een dubbelklik op Standard, toe te voegen aan, druk op OK.

Nu zijn we op zoek volgens de instructies die door Microsoft voor inzendingen genaamd Upper en Lowerfilters. Lowerfilters is er niet bij ons, maar UpperFilters. Beide inzendingen dienen te worden verwijderd volgens Microsoft. Dit is of door het markeren van de juiste ingang en op Delete te drukken, of door op de rechter muisknop en Verwijderen te selecteren. We klik op OK.

dvd-station wordt niet herkend ProbleemDvd-station wordt niet herkend oplossingItems verwijderen en dit nogmaals te bevestigen (Foto: editorial)

Een gewaarschuwd mens, telt: DVD drive werkt weer op Windows 8.1

Herstart later later de DVD drive is terug in de Windows 8.1 Explorer klaar en is te vinden in onze Audio CD Ripper te selecteren. Klaar! Voor de goede orde willen wij erop wijzen dat het nodig kan worden na deze correctie in het ergste geval, voor toepassingen die optische drives nieuwe toegang te installeren, omdat zij niet langer op zoek naar de aandrijving zijn. Bij ons, alles werkte zonder problemen.

Deze methoden helpen met gesloten drives

Zo nu en dan het gaat om Windows 8 of Windows 8.1 Update 1 Reset om de foutmelding "De aandrijving is vergrendeld. Ontgrendel de aandrijving." Ook hier is de gebruiker eenvoudige methoden om het probleem op te lossen heeft, dat wil zeggen: om te ontgrendelen de aandrijving beschikbaar. Een best practice is het RebuildBcd commando. Hier is hoe:

 • Open eerst de opdrachtregel.
 • In de opdrachtregel u bootrec het commando / herbouwen en bevestigt deze met de Enter-toets.
 • Tot slot, u de computer opnieuw beginnen.

Als het probleem "Dvd-station wordt niet herkend" zijn dan nog niet is opgelost, kunt u het volgende proberen om de bootrec methode. Hoe het werkt:

 • Eerst moet de gebruiker heropent de opdrachtregel of command prompt
 • Nu geeft hij de volgende woorden een voor een en bevestigt elk met de Enter-toets: bootrec / fixmbr, bootrec / fixboot, bootrec / ScanOs, bootrec / RebuildBcd
 • Tot slot, u de computer opnieuw beginnen.

Als het nog steeds niet de DVD drive verschijnen, blijft de chksdk methode:

 • de command line wordt opgeroepen eerste.
 • In het invoerveld, voert de gebruiker de term chkdsk c: / f / x / r en bevestigt dit door op Enter.
 • Dan moet je de pc opnieuw opstarten om te zien of het dvd-station nu wordt herkend.

Rijden ontgrendelen met automatische reparatie functie van Windows 8

Als al het andere faalt, ten slotte, blijft in Windows 8 ingebouwde herstelfunctie.

 • Ten eerste, niet business as usual en start de computer van de Windows 8 DVD uit
 • Klik op de eerste dialoogvenster tijdens de installatie Next
 • Dan moet je het item van Computer reparatie te selecteren en probleemoplossing
 • Nu kies je geavanceerde opties, dan Auto Repair
map