Android Delete Cache: Wanneer gaat dat zinvol? 2023

Android Delete Cache: Wanneer gaat dat zinvol?

Velen weten niet dat smartphones hebben meerdere caches. de Android verwijderen Cache, Dus moet weten wat. We duidelijk aan wanneer het zinvol is. Hier krijgt alle cache feiten!

De informatie op Android caches zijn zeer verschillend. De meeste gebruiken de term, maar eigenlijk de cache van apps die gemakkelijk kan worden verwijderd met de hand of met behulp van een applicatie, zoals het downloaden van de Clean Master voor Android. Daarnaast zijn er nog andere cache “types”.

Android Clear Cache: Maar wat?

Caches zijn tijdelijke opslag voor data. Systemen zoals een Windows-pc of programma’s zoals browsers ze gebruiken om gegevens sneller te maken en dus hun werk te versnellen. Ook Android-apparaten volgen dit principe.

Android verwijderen Cache

Verschillende vormen de cache op de Android

Op een Android-apparaat, zijn er drie verschillende soorten caches waarin gegevens worden opgeslagen.

  • (1) Caches apps: Deze caches worden gebruikt in de meeste bronnen als ze het over willen de cache Android wissen. Elke app stores gegevens tussen, voor het verwijderen van deze gegevens is geen probleem.
  • (2) partitie Cache: Dit is tijdelijke gegevens zoals video’s, welke winkels, bijvoorbeeld YouTube daar, zodat ze kunnen offline worden bekeken. Maar beelden worden hier opgeslagen onder anderen. Dit formulier is te vinden in de directory boom onder / cache.
  • (3) Dalvik cacheDeze cache is afhankelijk van de directory boom onder data / Dalvik cache. De Dalvik is vergelijkbaar met de Master File Table (MFT) van Windows en wordt gemaakt wanneer u een app of roms te installeren. Hij is ook een buffer voor resource-intensieve applicaties en zorgt ervoor dat ze soepel en snel.

de Android caches wissen: Hoe

Wie wil om te verwijderen Android caches kunnen doen, althans vanuit een praktische, doen alle drie varianten. Het is echter niet altijd per se nuttig. Een permanent verwijderen kan contraproductief zijn, omdat meer gegevens en energie en daarmee het systeem instabiel gemaakt onder bepaalde omstandigheden.

verwijderen Android CacheClean meester

Clear app cache

Het runnen van een app onstabiel of extreem langzaam, is het raadzaam dat u uw app cache verwijderen.
Of je krijgt toegang tot een tool zoals de Clean Master of app cache cleaner. Maar het is ook heel gemakkelijk met de hand:

  • In de smartphone toegang tot de instellingen en met de App Manager.
  • Er worden alle apps weergegeven. u wilt de cache van de app in te wissen, klikt u op.
  • knop Cache verschijnt verder naar beneden dan ook.

Clear Cache Android-apps

Clear cachegeheugenpartitie

Wie wil de Android-cache verwijderen moet eerst naar recovery mode van het apparaat. Hiervoor uitgeschakeld en bij het draaien, selecteert de gewenste toetsencombinatie die verschillend is afhankelijk van het apparaat. Druk met Samsung bijvoorbeeld, volume toets Luider en Power-knop aan LG is de volume-down knop en uit-knop.

Nu is de tekst console van de recovery mode, waar de gebruiker selecteert nu “wipe cachepartitie” in het menu wordt weergegeven. dat het apparaat daarna opnieuw op te starten, gedaan.

de Dalvik cache wissen

Aan de Dalvik cache moet je echt alleen maar het creĆ«ren, wanneer een toepassing geeft grote problemen. Maar je moet eerder hebben geprobeerd andere benaderingen – de Dalvik cache moet worden beschouwd als een noodsituatie. Of u wilt op maat roms te installeren, en dan kun je deze Android cache verwijderen. Wilt verwijderen of opnieuw in te stellen kan de gebruiker het hulpprogramma ClockworkMod Recovery gebruiken.

verwijderen Android Dalvik Cache

BELANGRIJK: Wie op zoek is naar de ruimte, is de Dalvik cache aan het verkeerde adres. Nadat u het apparaat opnieuw is opgestart, wordt de cache ook volledig herbouwd.

map