Af en toe springt tijdens het opstartproces van Windows 7, de schijfcontrole chkdsk op. Het corrigeert fouten in het bestandssysteem. Wanneer de automatische schijfcontrole bemoeien, kunt u deze uitschakelen via het register.

Schakel Auto chkdsk

Om de automatische oproep chkdsk bij het opstarten te voorkomen, voert u de volgende stappen:

  • Klik op begin, invoeren in het zoekvak "regedit" en klik op de eerste hit met de aanduiding regedit.exe.

  • Over de linker boom klik beneden om het pad ** HKEY_LOCAL_MACHINE SYSTEM CurrentControlSet Controle Session Manager ** door.

  • In het rechterpaneel, kijk voor de ingang BootExecute en dubbelklik erop. De waarde van deze sleutel is standaard autocheck autochk ***. Om chkdsk voor het systeem station C: uitschakelen, wijzigt u de vermelding als volgt: ** autocheck autochk / k: C *** (let op de ruimte tussen "C" en de asterisk). ** Waarschuwing: Ook al heb je misschien chkdsk als hinderlijk te voelen, maar het heeft een belangrijke rol. Windows loopt het meestal alleen als er problemen zijn met de gegevens op de harde schijf. Daarom moet men op zijn minst een chkdsk run. Als het vaak verschijnt, wordt aanbevolen een herziening van de harde schijf naar een defect. Windows 7 uit te schakelen chkdskchkdsk