Wat is Usenet? netwerk uitgelegd

Ooit gehoord van Usenet? De term wordt veilig naar je eerder komen. maar Wat is Usenet en wat precies kun je ermee doen? We zijn de zaak gegaan naar de bodem en je meer vertellen over het netwerk dat al bestaat voor vele, vele jaren en tips over hoe je het kunt gebruiken geven.

Wat is UsenetHeeft u het je ooit gevraagd? Wat is Usenet?" (Foto: pixabay / Redactie)

De vraag aan het begin: Wat is Usenet?

Kortom, de Usenet worden omschreven als een reusachtige, wereldwijd discussieplatform. Het is een onafhankelijke, lokaal gebouwde netwerk in principe. De service is onafhankelijk per se van het World Wide Web en er is vrijwel naast hun eigen land. Ook bestaat al langer dan het WWW zoals we die kennen - namelijk sinds 1979. U krijgt toegang via een newsreader. Vereenvoudigde toegang geeft ook de klant UseNeXT. U zult deze wel Tangysoft Usenet client UseNeXT downloaden van ons.

Usenet discussie vormen worden weergegeven in platte tekst vorm. Deze zogenaamde nieuwsgroepen staan ‚Äč‚Äčopen voor iedereen. Gebouwd het geheel is vergelijkbaar met veel gebruikers beter bekende Web forums. In theorie kan iedereen een nieuw onderwerp en zelfs nieuwe nieuwsgroepen maakt, wordt de hoeveelheid data groeit dagelijks. In deze draad kunnen andere gebruikers nu reageren. Reading kan nieuwsgroep berichten in een nieuwslezer. Zeg: Een gebruiker van een "News" of "artikel" schrijft in een "nieuwsgroep", iedereen reageren met een "follow-up" om opnieuw te reageren op de anderen en de vorige gebruiker - een twee-weg communicatie plaatsvindt.

Dus: Wat is Usenet? In principe is "slechts" een gedecentraliseerd netwerk dat zal de berichten te verspreiden. de gegevens worden opgeslagen op het nieuws servers. Dat maakt het zo goed onaantastbare spreken - censuur en server break-ins kan niet schadelijk voor de dienst als gevolg van de gedecentraliseerde structuur.

Wat is Usenet nieuwslezerOver nieuwslezer Uw toegang tot Usenet te ontvangen en kan actief worden. (Foto: UseNeXT)

navigeren door de Usenet: Hoe doe ik dat?

Usenet is enorm te ziften door het is een newsreader nodig. kan in principe ook worden gevonden zonder speciale Usenet zoekmachine kwesties. Zo'n zoekmachine maakt het allemaal maar eenvoudig.

In het algemeen is de inhoud van individuele nieuwsgroepen zijn verdeeld op onderwerp, zodat een selectie hier een keer eerder gemaakt kan worden. De nieuwsgroepen zijn georganiseerd als een boom. De naam voorvoegsels voor dit geluid voor de leek in eerste instantie intimiderend, maar al snel dicht bij het thema kan worden verminderd:

  • oud. - "alternatieve" van, discussie over elk onderwerp die anders niets zouden zijn expliciet overeenkomen
  • comp. - van de "computer", discussie over onderwerpen over computers
  • geesteswetenschappen. - Cultuur en Geesteswetenschappen
  • misc. -. Of "diverse", verschillende onderwerpen, zoals oude, maar niet zo groot
  • nieuws. - alles met betrekking tot het Usenet zelf
  • rec. - van "recreatief", Recreatie en Arts
  • sci. - van de "wetenschap", Wetenschap en Technologie
  • soc. - van "sociale" sociale kwesties
  • praten. - discussies rond de Usenet en ook religie en politiek

Gedecentraliseerd netwerk - maar niet boven de wet

Wat is Usenet? Hoewel Usenet is gebaseerd op schriftelijke vorm, kan worden uitgewisseld in de zogenaamde binaries groepen en bestanden. Schendingen van de mensenrechten nog steeds niet verdragen en het is mogelijk om content die op het auteursrecht of andere rechten schendt opnieuw van Usenet te verwijderen.

Toch is de Usenet vaak gebruikt om illegale bestanden delen via de nieuwsgroepen. maar eigenlijk is bedoeld als pure informatienetwerk. Daarom is het gebruik van Usenet is over het algemeen legaal. Strafbare maakt je je alleen als je bestanden up nodigt - en nu ook als je uitnodigt ze naar beneden.

Bovendien blijkt dat wat is gepost op Usenet, ongefilterd, in de meeste gevallen. Dus je zou adviezen die niet samenvallen met die van jou tegenkomen. In de loop der jaren is echter een netiquette heeft ontwikkeld, waaraan tenminste de groothandel, houdt de gebruiker - maar kan sterk verschillen van regio tot regio.

Feit van de pret voor het laatst: De term "LOL" - Laughing out loud - viel voor het eerst in een nieuwsgroep op Usenet - en in juni 1990. Sinds maart 2011 is de term ook in de Oxford Engels Woordenboek.

map