WhatsApp virus: Deze gevaren er zijn en wat u kunt doen. Er is een overzicht van de huidige kwetsbaarheden en hoe ik mezelf beschermen tegen hen. meer informatie hier!

Of het nu op de iPhone, na de WhatsAppMD voor Android te downloaden of via een web-applicatie WhatsApp is op dit moment de meest populaire messenger en daarom interessant voor ontwikkelaars van schadelijke goederen.

WhatsApp virus abonnement val en Co: Dus ik kan beschermen

WhatsApp beweert zelf geen berichten verzenden naar gebruikers. De dienst stuurde alleen dan e-mails als voorheen heeft de steun gecontacteerd. Om jezelf te beschermen tegen virussen, abonnement vallen en soortgelijke machinaties, zodat de volgende berichten moeten worden genegeerd:

  • De afzender beweert te zijn handelend namens WhatsApp.
  • Het bericht bevat een verzoek door te zenden.
  • Het bericht bevat de dreiging is te verwachten dat het niet om een ​​boete (als een blokkering van de rekening) doorsturen.
  • In het bericht, zijn beloningen of geschenken beloofd.

Indien dergelijke berichten via WhatsApp rollen, kan men aannemen dat er een WhatsApp virus, spam, kettingbrieven, bedrog of phishing berichten. In dit geval moeten de gebruikers reageren onder geen enkele omstandigheid of het bericht doorsturen, maar blokkeren de afzender.

WhatsApp virusbijvoorbeeld Hoax

WhatsApp virus via Whatsapp Web

Normaal gesproken kan je gewoon deze berichten te verwijderen en om de afzender te blokkeren. Een uitzondering was tot voor kort een kwetsbaarheid in de applicatie WhatsApp Web. Het moet mogelijk zijn geweest om een ​​WhatsApp virus te integreren in vCards. Wie heeft een van deze virtuele visitekaartjes, was het gevaar van besmetting van hun computers met malware. Het lek is inmiddels gesloten. Om de eigen versie van WhatsApp Web te gebruiken, is het voldoende om de toepassing te sluiten en opnieuw openen. Wie wil om het veilig te spelen, moet het controleren van de pc via een virus scanner.

geen kwetsbaarheden

Wie is bang zijn mobiel apparaat of een computer in gevaar is, kan deze opzij zetten gerustgesteld. In de meeste gevallen is het alleen maar spam die, hoewel vervelend, maar niet gevaarlijk. echter, borderline zijn het abonnement vallen, want hier gebruikers kunnen krijgen in een zeer goedkope rip-off. De berichten beloven winsten en leiden de gebruiker in verbinding met een landing page. Degenen die hier het aanbod aan te nemen kunnen zich verheugen op een hogere telefoonkosten in de toekomst. De kosten per maand tot ongeveer vijf euro. Beïnvloed mochten deze business praktijk niet zonder slag of stoot te aanvaarden, maar beide bood het abonnement en de operator mobiele netwerk om tegenspraak te dienen. Wilt u preventief te beschermen, kan dit de zogenaamde third-party slot zijn. Om een ​​informele aanvraag bij de aanbieder van draadloze diensten mogen alleen worden gestuurd.