meester Elster belastingaangifte gedaan hoe je het doet!

Elk jaar aangifte. Gebruikers moeten hun controle te dienen voor de eerste keer te vinden hier te helpen hun Elster aangifte om elektronisch te versturen aan de belastingdienst. maakt hier slim!

De term staat voor ELSTER elektronische belastingaangiften, die is bedoeld om volledig vervangen van de financiële papieren chaos in de lange termijn. Met de gratis ElsterFormular downloaden gebruikers krijgen een fiscale software in staat te stellen het omgaan met de aangifte op de PC. Echter, de papierloze optie is niet onmiddellijk transparant voor iedereen. We brengen licht in de duisternis en bureaucratische helpen de gebruiker stap voor stap naar de elektronische aangifte.

Elster aangifte

Voorbereiding van de Elster aangifte

De basisvereiste is in de eerste plaats de huidige ElsterFormular, die via de link in de vorige paragraaf kan worden gedownload. De controle-software moet dan worden geïnstalleerd. Opmerking: De besturing kan ook met terugwerkende kracht, indien nodig worden gemaakt voor meerdere jaren.

Geleidelijk aan de afgewerkte aangifte met Elster

In de volgende instructies zal elke stap wordt uitgelegd hoe om te gaan met de inkomstenbelasting en vervolgens doorgeven aan de belastingdienst met de ElsterFormular. De volgende stappen zijn nodig:

  • (1) het aanbrengen van de aangifte inkomstenbelasting
  • (2) het vullen van alle formulieren en bijlagen
  • (3) de gegevens kunnen verifiëren
  • bereken controle bij ElsterFormular (4)
  • (5) het overbrengen van de fiscale

1. Oprichting van de aangifte

In de eerste stap van de Elster aangifte, moeten deze eerst worden aangemaakt. Hiervoor opent het programma na de installatie. Rechts op het startscherm, het creëren van een nieuwe aangifte wordt weergegeven. Mensen vinden de juiste aangifte inkomstenbelasting aan de linkerkant over het pad door de eigenaar -> Aangifte inkomstenbelasting. Daar zal de formulieren worden vermeld voor alle jaren. Klik op het gewenste Recreate eenvoudig.

Elster aangifte door de eigenaar

Na het maken van de aangifte, wordt het venster verdeeld in verschillende onderdelen. Onder de menubalk zijn alle documenten die worden geopend, weergegeven via tabs zoals ze bekend zijn door de browser. Onder hen is te vinden op de linkerkant van de lijst van alle gebruikte formulieren. Het venster net onder geeft alle formulieren die gebruikt kunnen worden voor de Elster aangifte beschikbaar. In het centrale gedeelte is het venster bewerken voor het invullen van de formulieren. Aan de rechterkant is een klein assistent, informatie over individuele velden.

Elster aangifte structuur

Binnen het programma, belastingaangiften voor verschillende mensen kunt maken, ze moeten dienovereenkomstig worden gemarkeerd.

TIP: Save Meteen aan het begin van de aangifte, voordat u het vergeet in de hitte van de vulling. Er is namelijk geen automatische opslag. Voor deze eenvoudige bestand -> klik op Opslaan als selecteert u de locatie en de naam van het bestand. Nu wordt de gebruiker gevraagd om het document met een wachtwoord op te geven. Hierbij de bescherming van persoonsgegevens wordt gewaarborgd.

Elster aangifte Password

2. Vul alle formulieren en bijlagen

Gebruikers die al hun inkomstenbelasting in het verleden hebben ingediend zal goed opschieten in deze stap. De vormen van digitale Elster aangifte verschillen niet in het minst van de papieren formulieren. Voor de vulling, zijn er drie manieren:

  • a) Vorm: ingangsfunctie voor ervaren gebruikers, die al aangifte hebben gedaan. Je moet gewoon in de velden automatisch.

  • b) Interview De gebruiker wordt geleid in de modus door middel van het onderzoek van een assistent van de formulieren. Uit de antwoorden op de desbetreffende velden worden ingevuld. Alle benodigde formulieren worden automatisch toegevoegd. Perfect voor beginners!

Elster aangifte interview mode

  • c) Data Transfer: Wie heeft reeds vorig jaar de aangifte met Elster, kan deze optie delen van hen.

Tijdens het vullen Toelichting op de afzonderlijke velden zijn aan de rechterkant. Daarnaast is de ElsterFormular wanneer bewijs nodig is.

3. onderzoek van de gegevens in de aangifte

Quick zijn in het heetst van de strijd gebeurd getransponeerde cijfers of typefouten. Of de onthullingen zijn allemaal logisch en nauwkeurig kan worden gecontroleerd in de Elster aangifte.

Elster aangifte plausibiliteit

Hiervoor moet de gebruiker klikt op de menuoptie plausibiliteitscontrole of vorm pictogram eronder met de oranje vinkje.Als er fouten worden gevonden worden deze aan de onderkant van het venster programma sequentieel worden gecorrigeerd. Als alles correct is, kan de gebruiker doorgaan naar de volgende stap.

4. Bereken de belasting in ElsterFormular

Gebruik de Elster aangifte, kunnen gebruikers nu te weten komen vóór de overdracht van de gegevens, hoeveel belasting zij betalen of zou ontvangen.Voor deze voorlopige berekening, wordt het pictogram rekenmachine eenvoudig te bedienen in de menubalk. Nu moet het programma een moment om de berekening uit te voeren. Wanneer het proces is voltooid, wordt de gebruiker een voorbeeld van de beoordeling ontvangen.

Elster berekenen belastingaangifte

5. Communicatie aan de belastingdienst

In de laatste fase de laatste aangifte inkomstenbelasting aan de belastingdienst wordt verzonden. Ook hier heeft de gebruiker twee mogelijkheden:

  • a) Met authenticatie: Voor de overdracht van gegevens met een elektronisch certificaat authenticatie is noodzakelijk voordat. Dit zal de gebruiker om deze pagina te krijgen. Deze schriftelijke aangifte wordt volledig vervangen.

Elster aangifte certificaat

  • b) Zonder verificatie: De afgewerkte gemaakt Elster aangifte kan elektronisch worden ingediend zonder dat het certificaat. Echter, in dit geval, de gecomprimeerde versie moet worden geprint, ondertekend door alle belastingplichtigen en per post aan de belastingdienst.

Voor indiening bij de belastingdienst de gebruiker klikt op het menu gegevensoverdracht. In de volgende stap kan de gebruiker aangeven of hij een certificaat of niet en, bijgevolg, uitgevoerd door het transmissieproces.

map