Wat is Google Drive en hoe veilig is de cloud? 2023

Wat is Google Drive en hoe veilig is de cloud?

Wat is Google Drive? Deze vraag veel gebruikers die geconfronteerd worden met hun Google-account op de file hosting service van het Amerikaanse bedrijf. We onthullen alle wetenswaardigheden over de populaire cloud storage, die als een betrouwbare extra locatie voor hun eigen bestanden kunnen dienen. meer informatie nu!

Wat is Google Drive? Het antwoord: Een gratis bruikbare online harde schijf

Google Drive is een zogenaamde cloud die aan de gebruiker wordt geleverd als een web app of via de Google Drive gratis downloaden, om zo te online harde schijf te spreken. In deze wolk van data bestanden kunnen worden opgeslagen en uitgevoerd geopend die niet op de lokale computer zijn geïnstalleerd. In plaats daarvan worden ze opgeroepen via een webbrowser of app op afstand via het internet. Dit heeft als voordeel dat de documenten nog steeds toegankelijk, als er een kernsmelting in uw eigen PC eens te zijn en er zijn geen extra back-ups beschikbaar. Elke keer dat de gebruiker toegang vanaf elke pc, evenals van zijn smartphone of tablet om hun eigen gegevens.

Wat is Google DriveWat is Google Drive en hoe veilig is de cloud service? Bron: Google

De bestanden worden versleuteld opgeslagen op de server

Naast de vraag "Wat is Google Drive?" natuurlijk bestaat zodra de kwestie van de bescherming van gegevens: Hoe veilig is gevoelige gegevens over de buitenlandse PC? En er is een risico dat onbevoegden toegang hebben tot het? Er is geen eenvoudig antwoord op deze, helaas. Omdat de gegevens niet op uw eigen computer, is in een wolk in principe een risico dat ze kunnen worden misbruikt of worden bekeken. Echter, gerenommeerde aanbieders zoals Google, Dropbox of Microsoft zorgen klantgegevens is meestal ordelijk, zodat de kans dat deze in verkeerde handen zou kunnen vallen, is laag. De bestanden worden versleuteld volgens Google opgeslagen op de server. Bovendien worden zij tijdens de verzending gecodeerd tussen client en server.

  Wat is Google Drive en hoe veilig is de cloud?

Samenwerken met collega’s in de cloud aan documenten

Google Drive kan de gebruiker een document in de cloud op te slaan. is het nuttig de mogelijkheid om de bestanden te delen met andere mensen, bijvoorbeeld om samen te werken met collega’s naar documenten. een uitdrukkelijke versie is voorzien voor elke persoon. Google Drive bevat nu een compleet office software pakket, inclusief Google Docs voor gezamenlijke bewerking van documenten, spreadsheets, presentaties, afbeeldingen en formulieren. Maar let op: Als er bestanden openbaar worden gedeeld in Google Drive, kunnen ze ook worden gevolgd door zoekmachines.

Wat is Google Drive mobielGoogle Drive kan nu worden gebruikt op mobiele apparaten. Bron: Google

Google Drive met 15 GB online opslagruimte voor gratis

Google Drive werd voor het eerst gelanceerd in april 2012 gevonden. Tegen het einde van 2014 hebben meer dan 250 miljoen gebruikers aangemeld voor de cloud service. Sinds juni 2012, Google Drive is beschikbaar op mobiele apparaten met iOS. De documenten kunnen worden met of zonder het bewerken van rechten in verschillende stappen vrij te geven, eventueel geselecteerde individuen, een geheime link of gratis op het web. Een chat-bar wordt gebruikt om te vragen voor de communicatie tussen de processors. Alle wijzigingen worden automatisch opgeslagen. Eerst waren de Google Drive-gebruikers vijf gigabyte aan online opslagruimte. Na het collectieve geheugen van de diensten Gmail, Google Drive en Google+ samengevoegd, zijn er nu 15 gigabyte. Wie heeft grotere hoeveelheden van het geheugen, kan het te kopen.

map