Ports of Call: Amiga classic nu in 3D

Astragon probeerde het nog eens op een remake van "Ports of Call", Zodra de uitgever een Classic Edition heeft op de markt van de simulatie in het afgelopen jaar, nu is een 3D-versie in de vleugels.

"Ports of Call" is een klassieke trade simulatie. Het spel verscheen voor het eerst bijna 20 jaar geleden, op dat moment voor de Amiga. Na Astragon vorig jaar een Classic Edition "Ports of Call" heeft vrijgegeven, de Mönchengladbach uitgevers een compleet nieuwe versie van het PC-spel kondigt nu voor oktober van dit jaar. Net op tijd voor vakantie winkelen is om "Ports of Call 2008" verschijnen tegen een prijs van 29,99 euro ?? met aloude economische simulatie-engine, maar deze keer volledig in 3D.

verraderlijk natte

De speler neemt de rol van de eigenaar van een rederij. Hij moet een koopvaardijvloot en het goederenvervoer over de zeven zeeën te vestigen. 15 verschillende soorten schepen om uit te kiezen. Voorwaarde voor succes is een gelukkige hand bij de handel en de keuze van vrachtschepen, organisatorische en coördinatie vaardigheden en last but not least een beetje geluk.

Omdat het bedrijf in zee is heel lastig: niet alleen de concurrentie zet de jonge ondernemers om - stormachtig weer, ondiepten en ijsbergen maken de speler voortdurend geconfronteerd met problemen. Ook moeilijk manoeuvreren van de maritieme voertuigen in één van de 100 verschillende havens zijn ontworpen. Handigheid is dan ook noodzakelijk.

De virtuele rederij

Toch zal het virtueel kantoor worden bediend. In aanvulling op de aankoop of verkoop van de schepen is goed voor bijvoorbeeld hebben waargenomen, opgenomen hypotheken en statistieken worden bijgehouden. "Ports of Call 2008" biedt ook navigatie training sequenties met de Queen Mary 2, een Ecranoplane en een hovercraft en is ook een netwerk.

map