WhatsApp Dual SIM: twee accounts, een apparaat

WhatsApp Dual SIM: twee accounts, een apparaat

Dual SIM-smartphones zijn er nu heel gewoon. Dit is bijvoorbeeld handig voor gebruikers die willen hun telefoon persoonlijk en professioneel gebruik. Maar is ook WhatsApp dual SIM-efficiënt? Ja, u kunt Android WhatsApp gebruiken met twee accounts op één apparaat. Hier is hoe:

WhatsApp dual SIMWhatsApp gebruiken twee accounts op een Android dual sim: Dat kan – als men kondigt een tweede Google-gebruikers.

WhatsApp is dual SIM staat en wat is dit nodig?

Met root privileges en verschillende apps te maken van twee WhatsApp accounts was op een mobiele telefoon met twee SIM-kaarten eerder ook mogelijk – maar uiterst gecompliceerd. Sinds Android 5.0 Lollipop echter dual SIM telefoons worden geleverd, samen met de multi-user-functie. Want als het apparaat heeft twee SIM-kaarten, kunt u ook gebruik maken van twee WhatsApp-mailaccounts op de telefoon nu – zonder root privileges. En dit is met behulp van een tweede Google-account op het apparaat. Dit kan inderdaad creëren snel, terwijl ook de aanpak van de persoonlijke en professionele WhatsApp gebruik met twee afzonderlijke rekeningen, staat niets in de weg. En WhatsApp zo is dual-SIM ingeschakeld:

  1. In de eerste plaats moet er een nieuwe Google-gebruikers worden toegevoegd op Android. Wanneer u pull-down de kennisgeving bar en tik beeld van het profiel bovenaan rechts.
  2. Met het symbool + een nieuwe gebruiker wordt toegevoegd, de rekening moet nu geschikt worden gemaakt met behulp van de installatiewizard van Google. De wizard leidt de gebruiker door het proces.
  3. Daarna aanmelden bij het tweede, zojuist aangemaakte Google-account op de telefoon en landt op de standaard user interface, als ze keek naar-levertijd.
  4. In de nieuwe gebruikersaccount is nu te downloaden uit de Play Store of onze Download Database WhatsApp.
  5. Het programma kan dan ook worden gestart, zoals eerder gebruikte en gereviseerde. Hier wordt derhalve geregistreerd bij het tweede getal. SMS is een PIN-code, die kan vervolgens direct uit het register worden ingevoerd. Nu nog steeds relevant (zakelijke) toevoegen van contacten en gesprekken over de populaire berichtenservice kan beginnen.

WhatsApp dual SIM SIM-kaartenElke SIM-kaart heeft zijn toegewezen nummer. Als de nummers verschillend zijn, kan een WhatsApp-account worden aangemaakt per kaart.

Slechts één gebruiker actief

Zo snel zodat u profiteert van twee WhatsApp accounts op een dual sim en kan nu heen en weer schakelen tussen de gebruikers. Een rocket science is het niet. Echter, er rekening mee dat het alleen ontvangt meldingen voor de actieve gebruiker. Dat is een beetje ingewikkeld, en ook een beetje jammer – want eigenlijk tijdelijk gelijktijdig gebruik is niet mogelijk. Bovendien is het niet mogelijk om slechts één account te gebruiken op beide nummers omdat WhatsApp is gekoppeld aan het telefoonnummer. Maar omdat je privé en zakelijke tijd toch moeten scheiden, misschien wel de meerderheid van de gebruikers hebben een probleem met de procedure.

map