Annulering door WhatsApp: Is dit legaal?

Annulering door WhatsApp: Is dit legaal?

Exit via WhatsApp relations – ok, niet langer een zeldzaamheid! Maar de arbeidsverhouding? Wie een Annulering door WhatsApp krijgt, de noodzaak niet om met. Hier worden alle feiten Gibt’s it!

De Boodschapper in dit land heeft de concurrentie links ver achter zich. Bijna niemand heeft niet het downloaden van WhatsApp voor Android of iOS of Windows Phone gemaakt en whatsappt elke dag. Voorheen was het maar een kanaal voor privé-communicatie. Steeds vaker wordt hij nu ook gebruikt in een professionele context.

Annulering door WhatsAppAnnulering door WhatsApp geen rechtsgevolgen heeft in Duitsland

Annulering door WhatsApp steeds vaker voor

Het lijkt erop dat steeds meer bedrijven, met name hun HR-afdelingen WhatsApp hebben ontdekt als een communicatiekanaal voor zichzelf. Meer en meer verhalen van ontslagen op de instant messaging-dienst kwam aan het licht in de afgelopen maanden en weken. Als u de gebeurtenissen kon zien, lijkt deze aanpak juist een welkome aanvulling op de directe confrontatie te vermijden.

Het meest recente geval is een tandartsassistente in Oostenrijk genomen. De tandarts had het personeel stuurde een foto van beëindiging. De officiële brief kwam pas een maand later. De medewerkers nu had aangeklaagd en won. Oordeelde de Hoge Raad voor de eiser, omdat het schriftelijk verzoek niet werd voldaan.

Maar ook in Duitsland en Zwitserland zo’n slordige ontslagen hebben al plaatsgevonden. De juridische situatie is echter anders in elk land.

Zijn WhatsApp ontslagen in Duitsland rechtsgeldig?

Deze vraag kan worden beantwoord “NO” met een duidelijk. Op dezelfde manier als in het besluit van het Hooggerechtshof in Oostenrijk, in Duitsland, een schriftelijke vorm is verplicht. Gearresteerd is in paragraaf 623 van het Burgerlijk Wetboek (BGB). Het zegt: “De beëindiging van het dienstverband door ontslag of ontbinding van het contract moet schriftelijk worden ingediend; het elektronisch formulier wordt uitgesloten."
In annuleringen van bestellingen via boodschappers zoals WhatsApp, Viber en Co, maar ook via e-mail hebben geen juridische gevolgen.

Annulering door WhatsApp VoorbeeldOntslag van deze soort zijn niet correct

Juridische anders in Zwitserland

Eerder dit jaar ging ook een aankondiging door WhatsApp uit Zwitserland via de pers. Een jonge werknemer was vlak voor Kerstmis met de zin: “Jij, jij, betreuren wij om aan te kondigen aan het eind van het jaar!” Schopte. Vermoedelijk het bericht is verzonden als gevolg van feestdagen en gebrek aan tijd op WhatsApp. De receptionist was duidelijk boos omdat een samenkomen mogelijk in ieder geval zou zijn geweest.

Anders dan in Duitsland, werknemers in Zwitserland met een dergelijke beëindiging, onder bepaalde omstandigheden, maar hulpeloos. De wet bepaalt dat de overeenkomst uitdrukkelijk vermeld moet worden dat een kennisgeving moet schriftelijk worden ingediend. dit werd niet vermeld in het contract – de beëindiging van rechtmatig is.

Wat te doen in geval van beëindiging via Messenger

Aangezien een aankondiging door WhatsApp niet rechtsgeldig is in Duitsland, moet een werknemer niet opgemaakt met deze aanpak. Verwacht wordt dat door de werkgever niet geven, moet de klerk klagen. Het is met name nuttig wanneer het bericht niet kan worden voldaan. Typisch, bedrijven moeten dan beëindigingsvergoeding betalen.

map