overgebracht WhatsApp Chats: Om de verandering apparaat werkt

Laten we eerlijk zijn: Het is nog steeds een of andere manier om zijn gegevens. Maar wanneer wordt geconfronteerd met een verandering van smartphones, de angst is geweldig om wat te verliezen - en bericht geschiedenissen. Hoe maak overgedragen WhatsApp gesprekken en dus op een nieuwe telefoon kunnen nemen, dat we hier onthuld. De beste: Het werkt zelfs tussen WhatsApp voor Android en WhatsApp voor iPhone. In beide richtingen!

Uiteindelijk werd de oude telefoon is gewoon niet up-to-date - of niet meer werkt. Dus een nieuw apparaat nodig is. Maar hoe zit het met alle gegevens? Natuurlijk, men kan overdragen. Maar WhatsApp chats?

overgedragen WhatsApp gesprekkenovergebracht WhatsApp chats - er is op verschillende manieren, afhankelijk van het apparaat. (Foto: pixabay / Redactie)

De mee kunt nemen - de veronderstelling dat ze eerder winkels. Omdat dat niet gebeurt automatisch WhatsApp. En dat is eigenlijk een goede zaak: Op de WhatsApp eigen servers uw berichten dus niet worden gevonden. U bent slechts op uw apparaat en, indien van toepassing in uw persoonlijke online opslagruimte, zodat een wolk. Overdracht van deze chatgeschiedenis en gegevens kunnen vrij gemakkelijk zijn, maar zeker ook brengen uitdagingen - afhankelijk van welke apparaten worden gebruikt. Maar het is mogelijk in bijna alle gevallen - zelfs op verschillende apparaten.

WhatsApp chats overdracht: van Android naar Android komt gemakkelijk

De minste problemen bij het overbrengen chatgeschiedenis en data zijn er, natuurlijk, wanneer u een apparaat te gaan met hetzelfde besturingssysteem. Degenen die blijven zoals eerdere Android-gebruikers voor Android, gaat u als volgt te werk:

WhatsApp chats overgedragen Backup AndroidIn ieder geval, een back-up! (Foto: Redactie / Screenshot)

Chats op te slaan via Google Drive, aan de overkant van het apparaat of per e-mail

 1. Opent de boodschapper en in de rechter menu-instellingen onderzocht.
 2. De vermelding chats op uw het typen zal verschijnen.
 3. In chatinstellingen het nieuwe scherm is genoteerd waaronder u nu op zoek naar de ingang chat-backup. Tik op dit punt. Hier vindt u een overzicht van de laatste back-up wordt weergegeven. Dus een back-up is lokaal (dwz op de recorder) per dag gemaakt op 02:00. Daarnaast kunt u nog steeds back-ups op te slaan in een persoonlijke Google Drive-account - handmatig of automatisch. De Drive-account kan hieronder worden ingesteld, evenals de mogelijkheid om op te slaan alleen via Wi-Fi of via mobiele data. U kunt ook aangeven of en video's een back-up.

  • Handmatig een back-up tik je op Opslaan. Als je de back-up op de SD-kaart van je smartphone niet te slaan, moet dan eerst worden gecached op de pc. Hiervoor wordt de oude smartphone verbonden met de back-up van gegevens naar de PC - via een USB-kabel nog steeds het beste werkt. dan activeert de overdracht van gegevens en is op zoek naar in het interne geheugen van de smartphone WhatsApp / Databases. kopieert het bestand dan msgstore.db.crypt12 met de meest recente datum op de PC in een map die je vondsten in ieder geval. wenk: Op deze manier alleen de SMS-berichten worden verzonden, alle media kan niet. Wilt u ze ook dragen, gewoon slaat de complete map WhatsApp van het apparaat naar de pc, zodat de submappen Media wordt verzonden.

  • Wie wil er een back-up op Google Drive automatisch kranen regelmatig in de beveiligde Google Drive-instellingen naar Google Drive, waar het meerdere opties kunt selecteren.

 4. Daarnaast individuele chats kunnen ook via e-mail verzonden. Om uw tikken op het gewenste moment, opent de rechterbovenhoek de instellingen, tik op Meer en nu kun je chatten via e-mail filter. In de pop-up zal je nog steeds gevraagd (foto's en video's) als u de chat-mail met of zonder media.Omdat e-mail ingangen meestal ruimte hebben beperkt, de versie is zonder media waarschijnlijk voor deze route beter. WhatsApp geïnitialiseerd dan de chat en biedt u een keuze waarover e-mailprovider u de chat-sturen. Voer tikken, e-mailadres en daar ga je. De chatgeschiedenis wordt u verzonden als * .txt bestand op het gewenste adres. wenk: Helaas, deze bestanden kunnen niet worden overgedragen aan een nieuwe WhatsApp versie, dus het is een pure export.

WhatsApp chats uitgezonden e-mailVia e-mail, kunt individuele chats sturen. Deze kunnen echter niet worden geïntegreerd in de vorm WhatsApp, maar alleen bekijken en afdrukken. (Foto: Redactie / Screenshot)

overgebracht chatgeschiedenis op Android

Als de back-up vers opgeslagen, zodat het kan gaan om de overdracht WhatsApp chats. De back-profielen worden nu opgeslagen op de PC of in de cloud. Nu is de nieuwe Android-smartphone in het spel komt.

 1. Maakt van uw nieuwe apparaat en installeer de nieuwste versie van WhatsApp Messenger uit de Google Play Store of downloaden van de APK-bestand hier bij ons in de steek. Let op: maar de boodschapper niet start, als je wilt om de back-up te gebruiken op de PC of hebben op de SD-kaart opgeslagen!

  • Gecombineerd, in dit geval, de nieuwe Android-smartphone met de pc en ook hier bestudeerd in het geheugen van het apparaat voor de map WhatsApp. Het moet al bestaan ​​een submap WhatsApp / Databases. Zo niet, zelf maken, net.

  • Nu kunt u de eerder opgeslagen op de pc back-upbestand msgstore.db.crypt12 verplaatsen naar die map. wenkWie heeft de back-up opgeslagen op de SD-kaart van de oude smartphones, door de manier waarop niet hoeft te gaan door middel van een PC. Hier kunt nemen gewoon de SD-kaart van de oude telefoon en plaatst deze - indien mogelijk - naar de nieuwe telefoon.

 2. Nu WhatsApp kan worden gestart op de nieuwe telefoon. Geef hier uw telefoonnummer voor verificatie. WhatsApp detecteert automatisch uw back-up in geval van een PC / SD backup. Dan kunt u importeren alle tap herstellen. Heeft u de back-up zijn opgeslagen op Google Drive, WhatsApp aansluit op de nieuwe smartphone met uw Google-account en upload, download dan de back-up. Dus de WhatsApp gesprekken kunnen worden overgedragen.

Door de manier waarop u kunt de lokale back-up heerlijk via sync app uploaden naar een andere cloud-account en niet te rijden te gebruiken. Echter, in dit geval de optie op Google Drive moet zijn gehandicapte veilig te stellen, omdat Android afdwingt dit anders.

WhatsApp chats overdracht map backupDus de back-up te zien bestanden op het Android-toestel. (Foto: Redactie / Screenshot)

Het overbrengen van de chats van iPhone naar iPhone

De overdracht van de chatgeschiedenis van een iPhone naar een andere werken zoals de Android-instructies op het apparaat back-up en e-mail chats. Het enige verschil is de opslag in de cloud, omdat iOS werkt niet met Google Drive, maar de iCloud toepassingen. Echter, dit is zonder problemen mogelijk tot iOS 8

Enigszins harder: van Android op een iPhone en vice versa

Degenen die al eerder had gebruikt WhatsApp op een Android-apparaat, maar nu wil upgraden naar de iPhone - of omgekeerd - kan ook zijn WhatsApp chats overdragen. Echter, de aanpak is iets ingewikkelder, omdat deze mogelijkheid van WhatsApp zelf niet wordt ondersteund. Maar deze benadering verschilt slechts in de tweede helft, de eerste stappen zijn hetzelfde.

WhatsApp chats overgebracht Android naar iPhoneMet de Android WhatsApp naar iPhone Transfer downloaden van de back-up gegevens kunnen worden overgedragen naar de iPhone als u eerder hebt gebruikt een Android-apparaat. (Foto: Backup Trans / Screenshot)

 1. De bovenstaande stappen 1-4 om dezelfde grepen start worden gemaakt, zoals hierboven in de overdracht van WhatsApp-chat tussen Android smartphones. De gebruiker volgt dan de stappen 1-4 in chats via Google Drive, op te slaan op het apparaat of via e-mail.
 2. Nadat de chats worden opgeslagen, het is een beetje ingewikkelder, omdat we moeten overstappen op een andere, aanvullende software om de WhatsApp chats te dragen. Een tool die geschikt is voor dit doel, de Android WhatsApp naar iPhone Transfer download. Een beetje voorbereiding is ook nodig:

De voorbereidingen voor de overdracht aan de iPhone

Voordat de WhatsApp chats verzonden en kan worden verpakt op het iOS-apparaat, zijn enkele stappen die nodig zijn op voorhand:

 1. Indien niet aanwezig is, moet de media manager iTunes op de iPhone worden geïnstalleerd.
 2. Dan Android WhatsApp naar iPhone Transfer is geïnstalleerd op de pc.
 3. Navigeer nu je je via de instellingen van de telefoon -> info-> Software Informatie → Meer over het buildnummer. Er moet de gebruiker met de ontwikkelaar in te schakelen. Velen vinden de optie kan ook de ontwikkelaar opties, is er een aan-uit regeling.
 4. In de Developer opties moet je dan in staat de USB debugging.

Chats overgebracht naar de iPhone

Naar aanleiding van de WhatsApp chats kunnen worden overgedragen:

 1. beide apparaten aansluiten op de computer. Komt er een vraag naar USB-foutopsporing, laten we dit door uw bevestigde het bericht.
 2. Nu Android WhatsApp begin je aan iPhone-overdracht. Het programma zal automatisch de aangesloten apparaten te detecteren.
 3. de geselecteerde optie in het menu Bestand. Hier kunt u nu handmatig selecteren welke chats te worden overgebracht naar de iPhone zijn. Zodra dit is gebeurd, klikt u op het pictogram balk in de menubalk. In het programma is er overigens de mogelijkheid om media - dus afbeeldingen, video en gesproken berichten - uitgesloten van de overdracht.
 4. nu geïnstalleerd WhatsApp op de nieuwe iPhone. Hier dan, verschijnt er een bericht dat er een back-up is gedetecteerd. Dit wordt bevestigd en je hebt je oude praatje met je weer.

De kern van de zaak is echter dat zij maximaal 20 berichten kunnen overbrengen voor gratis met de proefversie van de transmissie programma. Als je meer wilt moet het hulpprogramma te kopen.

brengen chatgeschiedenis van iPhone naar Android

Degenen die het apparaat te wijzigen van iPhone naar een Android heeft ook een extra software hun toevlucht nemen tot haar WhatsApp chats over te dragen - zelfs als de rekening zelf gemakkelijk wordt overgedragen. Omdat de back-up van de iPhone is niet compatibel met de versie van Android. In dit geval gebruiken we de Wazzap Migrator Lite app in combinatie met een PC die Java ondersteunt.

WhatsApp chats Wazzap overgebracht MigratorIets ingewikkelder is het ook bij het overbrengen van de chatgeschiedenis van de iPhone op Android-apparaat. De Wazzap Migrator helpt. (Foto: Redactie / Screenshot)

 1. Gemaakt u een offline backup bang je WhatsApp geschiedenis met iTunes en je de gratis iPhone Backup Extractor. Het back-upbestand moet in de vorm ChatStorage.sqlite beschikbaar. Met de afzuigkap deze kan worden gelezen door te klikken op de tab * Expert-modus en selecteert u de back-up map in de standaard map. Er kijk je voor een van beide toepassing of domeinen en klik je om te laten liggen net.whatsapp.WhatsApp > documenten > ChatStorage.sqlite. Er aanvinken, klikt u op Extract en selecteer een map waarin de uitgepakte bestand kan worden opgeslagen.
 2. Naar aanleiding van de WhatsApp backup kan via USB of via een wolk op het Android-apparaat worden gekopieerd. Hier nu geïnstalleerd WhatsApp voor Android en Wazzap Migrator Lite app.
 3. Nu WhatsApp is ooit begonnen en daarna worden verwijderd.
 4. In de Wazzap Migrator Lite app selecteert u nu de map met de uitgepakte bestand, WhatsApp geïnstalleerd en bevestigt het verzoek, of de back WhatsApp bestanden die moeten worden hersteld.

In de gratis Lite-versie van de app, echter alleen de WhatsApp chats kunnen worden overgedragen, die in de vorm van tekst. moet worden ingetrokken media - maar foto's kunnen gelukkig gemakkelijk naar een PC of de cloud overgedragen zodat ze in ieder geval niet verloren. Wie hier wil om het veilig te spelen, en de cloud is niet helemaal bekend, kan ook dienen de bestanden te versleutelen.

map