Wie in WhatsApp het opzetten van openbare groep wilt na het downloaden van WhatsApp voor Android binnenkort een interessante nieuwe functie in de populaire messenger bij de hand zal hebben: WhatsApp openbare groep chats. We laten zien wat WhatsApp plannen en hoe kan de nieuwe WhatsApp groep uitnodigingen via de link die door de admins. Meer hier!

Opgericht in WhatsApp openbare groepen in en weer uit

De WhatsApp chats zijn open voor het publiek met de nieuwe groepen zijn voorzien. De beheerder van een WhatsApp groep kan uitnodigingen voor andere gebruikers te verzenden via een link, zowel via WhatsApp zelf als via e-mail. Door te klikken op de uitnodiging, de gebruiker de naam van de groep, die van de admins en het aantal leden ziet. Op deze manier kunnen genodigden betrokken bij de groepsdiscussies te krijgen.

De Groep Admin wijst de groep chats een openbaar opvraagbare adres, bijvoorbeeld https://chat.whatsapp.com/fussballfreunde als een passend discussieforum voor een spel. Als het aantal deelnemers is ongebreideld te veel en de administratie werken liever met dan een gesloten samenleving, de groep weer, kan hij altijd weer uitschakelen van de mogelijkheid deze via de link.

het opzetten van openbare groepOpgericht in WhatsApp openbare groepen en het weer uit te schakelen.

Openbare WhatsApp Groepchats pas na een succesvolle verificatie

Een verificatie is vereist om deel te nemen aan het publieke groeps-chat. Na het klikken op de groeps-chat verbinding, de gebruiker inlogt op zijn WhatsApp rekening en kunnen deelnemen aan de discussie in een keer. Blijkbaar zal het ook mogelijk zijn zonder verificatie om informatie over de deelnemers en de groep Admin op te halen, maar ze blijven in dit geval, de chatberichten zelfs verborgen.

Voor het testen van al openbare groep in de nieuwe WhatsApp Beta

Tot nu toe, WhatsApp is nog niet bekend wanneer de kenmerken die al in de nieuwe WhatsApp Beta versie die is opgenomen voor alle gebruikers worden verstrekt. Het zal interessant hoe de nieuwe publiek WhatsApp groep chats komt door de gebruikers. WhatsApp slingert zich op de weg naar een echte sociale netwerk. Vooral bij grotere openbare groep de uitnodiging via een link heeft zeker een grote opluchting voor de groep admin, die niet hoeft te elk potentieel lid afzonderlijk uit te nodigen.

Openbare groepen opgericht in WhatsApp als potentieel voor inbreuken op de beveiliging

Daarnaast kan het publiek WhatsApp groepen bijvoorbeeld dienen bedrijven als klant dienst forum. Echter, men moet ook niet worden vergeten dat de nieuwe WhatsApp functie heeft een groot potentieel voor kwetsbaarheden, evenals onbevoegde personen kunnen de verbinding misbruiken om toegang te krijgen. Of de groep Admin op tijd na het heeft de mogelijkheid om de nieuwe deelnemers bevestigen actief is, is nog niet bekend.