WhatsApp gesprekken kosten – Dan moet je betalen

WhatsApp noemt kosten zijn niet ten laste van de boodschapper, ze zijn afhankelijk van de datasnelheden van de mobiele operator. Er zijn allemaal over de gebruiksgegevens en potentiële kosten vallen.

Hoe WhatsApp gesprekken kosten maken

Sinds Laatste gebruikers van Messenger applicatie WhatsApp kan telefoneren voor Android met elkaar. De invoering van de telefoonfunctie heeft tegenstrijdige reacties uitgelokt: sommigen wilden de optie te hebben sinds de eerste aankondiging, anderen willen zo snel mogelijk uit te schakelen WhasApp oproepen.

In aanvulling op de permanente beschikbaarheid van mogelijke aanvullende zorg door oproepen tot onzekerheid.

WhatsApp noemt kosten

Met de introductie van de nieuwe oproep functie van messenger operator had geen extra oproepen WhatsApp aangekondigd kosten. De nieuwe dienst is opgenomen in de gratis gebruik van het eerste jaar en in de WhatsApp-abonnement van 0,89 euro voor alle volgende jaren.

The Messenger gebruikt om berichten, foto's en video's, de internetverbinding van de smartphone te sturen. De WhatsApp verlangt bovendien dat het datavolume van het mobiele apparaat verbruikt. betalen anders dan normaal SMS of bellen naar Messenger applicaties beide zijden voor elke communicatie, zowel zenders en ontvangers dezelfde hoeveelheid data te verzenden.

Gegevens gebruik van WhatsApp gesprekken

Een gemiddelde Messenger-bericht, zonder video of hoge resolutie beelden, verbruikt gemiddeld 1 kilobyte. De WhatsApp oproepen van de Android-applicatie dat moet je verwachten van 1,5 MB per minuut. Dat betekent dat in platte tekst: bel Een minuut verbruikt ongeveer evenveel datavolume 150 berichten.

WhatsApp noemt kostengegevens verbruik

Of het nu via WhatsApp gesprekken kosten voor de gebruiker gevormd is volledig afhankelijk van het contract met de mobiele operator. Wie draadloze toepassingen, heeft een zeer royaal data-abonnement of zelfs de WhatsApp Sim heeft, heeft waarschijnlijk te maken over eventuele extra kosten.

De meeste gebruikers hebben een mobiele telefoon contract met een data-abonnement en een extra tarief voor oproepen. Na consumptie van het datavolume kunnen extra kosten ontstaan ​​in WhatsApp gesprekken. Wat ze zijn, is ook afhankelijk van de provider.

WhatsApp stijgen overzee

Voor veel gebruikers, de oproep functie van de boodschapper is een goed alternatief voor gewone telefoongesprekken. Maar vooral in het buitenland, de vermeende gratis telefonie kan uitgroeien tot een bodemloze put. Door binding Fee verordening van de Europese Commissie naar aanleiding van gesprekken in andere Europese landen kost maximaal € 0,19 per minuut, de prijs per megabyte, en dus een minuut Messenger-gesprek, is aanzienlijk hoger.

Dwars door het toegenomen verbruik gegevens tijdens het bellen, WhatsApp belkosten in het buitenland kan worden uiterst omhoogschieten. Dus betalen Telefonierende alleen voor inkomende gesprekken in Messenger tot vijf keer zoveel als in een gesprek via het mobiele netwerk. Over het algemeen moet je de automatische gegevens om te zetten het koppelen van een voorzorgsmaatregel bij het reizen en het gebruik van het internet in de eerste plaats via Wi-Fi.

map
Adblock
detector