Excel Cross-sectie berekening volgens VDE

Excel Cross-sectie berekening volgens VDE

De Excel-tabel Sectie berekening volgens VDE Maken grijpt de bouwsector in de berekening van de gelijknamige waarde worden vastgesteld Direction voedingskabel onder de armen. De computer slaat niet alleen de spanningsval met de bepaalde waarden, maar ook factoren zoals het type installatie.

Sectie analyse VDE download voor elektrotechnici

De resulterende temperatuur van de geleiders wordt ook beschouwd als de zekering. Het Excel spreadsheet de doorsnede gemaakt volgens VDE verwacht op basis van deze invoer, de vereiste dikte van de elektrische leidingen met weinig inspanning en volgens de geldende DIN-voorschriften (VDE 0298-4: 2003-8). Met de doorsnede berekening downloaden elektrotechnische ingenieurs hebben de mogelijkheid om een ​​project naam en een processor, en een laatste multi-line commentaar te geven. Alle velden met vooraf gedefinieerde waarden hebben een drop-down menu of kan worden gewijzigd via directe invoer.

Sectie analyse VDE DownloadSectie analyse VDE download voor professionals in de bouw (Foto: Jens Schürmann / Redactie)

Controleer kabeldoorsnede en document kabelontwerp

de Sectie berekening volgens VDE Download bijzonder aanspreekt elektroingenieurs, alsmede andere in de bouw vakmensen. Degenen die willen snel lay-out van een kabel of kijk kabel doorsnede moet meestal alleen eigen, eenvoudige tafel bij de hand, wordt berekend aan de hand van de ruwweg gebaseerd op het spanningsverlies. De vrije Excel spreadsheet berekening doorsnede volgens VDE gaat een stap verder en blijkt een handig hulpmiddel voor snelle en efficiënte kabelontwerp de doorsnede controleren en staat de kabelontwerp betrouwbaar.

afdrukken documentatie en lag aan de projectdocumenten

In plaats van alleen te zien de spanningsval, zijn andere relevante factoren zoals de accumulatie temperatuur zekering, stroomvoerende capaciteit en routering onderzocht en gedocumenteerd. Het Excel-spreadsheet is de DIN VDE voor een groot deel. Duidelijke en uit, voert de gebruiker de benodigde informatie. Hij krijgt dan informatie over de minimale dwarsdoorsnede getoond of controleert een gegeven doorsnede over de ontvankelijkheid ervan. De documentatie kan worden afgedrukt en kan worden toegepast als bewijs van zijn eigen berekeningen, het project documenten. de Omvang van de rekenhulp omvatten het volgende:

  • Berekening voor kabels voor vaste installatie
  • Installatie-type A1-G (geen begrafenis)
  • Gratis voltage selector
  • Berekening met stroom of vermogen
  • Een omgevingstemperatuur van 10-65 ° C
  • Accumulatie (buiswand), afhankelijk van 20 de kabel
  • Accumulatie (kabelgoot / geleider) kabel 9
  • Gratis toegang van de veiligheidsvoorzieningen en lijnimpedantie

Sectie berekening volgens VDE Download TableGratis Excel Cross-sectie berekening door VDE als een nuttig hulpmiddel (afbeelding: Jens Schürmann / Redactie)

Pure demo zonder datavelden voor het vullen

de custom-built documentatie om de talen Duits, Engels en Frans op een selectie box kan worden geschakeld. Andere talen vertaald kan worden door de gebruiker en geïntegreerd. let op, dat het in de hier aanwezige bestand is een pure demoversie. Hoewel dit geeft een kijk op de werking van de Excel-spreadsheet voor de berekening van doorsnede, maar bevat geen gegevens velden in te vullen. Andere programma’s op het gebied "constructie & ambacht" Gratis download beschikbaar in onze software catalogus.

Beperkingen van Excel Cross-sectie berekening volgens VDE

Non-functionele Flash demo.

map